Hyppää pääsisältöön

Juhlahattu

Pikku Kakkonen: Juhlahattu
Pikku Kakkonen: Juhlahattu Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Värikäs juhlahattu sai inspiraation lapsuuden hassusta hatusta. Lapsena suklaavanukaspurkkiin tehtiin reiät ja sidottiin kuminauhalla vappuhatuksi. Pikku Kakkosen juhlahattu koristellaan tulostettavilla askartelupapereilla ja pom pom -pallolla.

Tarvikkeet

  • muovimuki, jugurtti- tai rahkapurkki
  • kreppi- tai silkkipaperia
  • pätkä ohutta narua tai lankaa
  • kuminauhaa
  • neula
  • sakset
  • liimaa
  • Pikku Kakkosen tulostettavia askartelupapereita

Leikkaa Pikku Kakkosen tulostettavista askartelupapereista sopivankokoinen pala koristeeksi muovimukin ympärille ja liimaa kiinni. Tee neulalla pienet reiät kuminauhalle ja solmi kuminauha mukiin kiinni. Kuminauhan on mentävä leuan ympäri.

Tee pom pom -koriste hatun päälle. Laita päällekkäin silkki- tai kreppipaperiarkkeja (voit kokeilla esimerkiksi viidellä arkilla) ja taittele arkit haitariksi. Sido keskikohdasta nippu narulla yhteen. Pyöristä molemmat päät saksilla ja avaa rusetiksi. Avaa jokainen arkki kerros kerrokselta varovasti palloksi. Liimaa pom pom juhlahatun päälle.

Pikku Kakkonen: Juhlahattu
Pikku Kakkonen: Juhlahattu Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Pikku Kakkonen Pinterestissä