Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen kesäaskarteluissa on karnevaaliriemua!

Pikku Kakkonen: Korttipidike
Pikku Kakkonen: Korttipidike Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Pikku Kakkonen täyttää ensi vuonna pyöreitä vuosia ja on aika valmistautua suuriin juhliin! Keväällä ja kesällä vietetään monia erilaisia juhlia. Juhlakauden aloittaa toukokuussa äitienpäivä. Äitejä ja mummoja voi muistaa omatekemällä karkkikorulla, itseistutetulla herneenversolla tai hauskalla riikinkukkokortilla. Äitien lisäksi keväällä ja kesällä juhlitaan muun muassa ylioppilaita, ammattiin valmistuvia, syntymä- ja nimipäiväsankareita, hääpareja ja kesää!

Pikku Kakkosen askartelutiimi on koonnut kolmisenkymmentä kesäisissä väreissä ilakoivaa askartelua, herkkua ja näyttävää kukka-asetelmaa Pikku Kakkosen kesäjuhlia koristamaan. Askarteluja lisätään pitkin toukokuuta yle.fi/lapset-sivustolle.

Kesäjuhlien herkut ovat helppoja valmistaa ja ainekset löytyvät lähimmästä ruokakaupasta. Kesäherkkuja varten ei tarvitse hikoilla hellan ääressä, vaan vieraille voi tarjota värikkäitä ja raikkaita hedelmä- ja karkkivartaita tai herkullisen tahmaisia popcorneja.

Yksinkertaisissa paperiaskarteluissa on käytetty hyödyksi Pikku Kakkosen graafikon Sirpan tulostettavia askartelupapereita. Paperiaskarteluilla voi koristaa juhlia tai hullutella hassuilla hatuilla.

Kukka-asetelmien ei ole pakko olla perinteisiä kukkakimppuja, vaan juhlapöydän voi koristaa monella eri tavalla. Hedelmäkorista löytyy upeita tarvikkeita kukka-asetelmiiin ja linnunpöntön voi somistaa juhlakuntoon.

Pikku Kakkonen tarjoaa kesäpuuhiin värityskuvia ja tulostettavia askartelupapereita sekä ideoita kesän juhliin. Hauskaa kesää ja askarteluiloa!

Pikku Kakkosen tulostettavia askartelupapereita
Riikinkukkokortti
Karkkikoru kaulaan
Juhlahattu
Viipperä
Juhlapillit
Viirinauha
Herne- ja maissipurkki
Sitrusasetelma
Linnunpönttö juhlapöydän keskipisteenä
Kuorma-autollinen kukkia
Hiuskukka
Neilikkaverho
Popcorn-herkku
Hedelmä- ja keksitikkarit
Hedelmä- ja karkkivartaat
Suklaakuorrutetu vohvelit
Vesimelonitikkarit

Pikku Kakkonen Pinterestissä

 • Minä ite! Hyvät liikkumisen taidot vahvistavat lapsen pätevyyden kokemusta

  Lapsi voimaantuu, kun hän saa tehdä asioita itse.

  Lapsi voimaantuu – sekä fyysisesti että psyykkisesti – kun hän saa tehdä asioita itse. Motoriset taidot mahdollistavat pienelle lapselle selviytymisen itsenäisesti monista arkipäivän tehtävistä. Niistä suoriutuminen synnyttää kokemuksen pätevyydestä ja siksi motoristen taitojen harjaannuttamiseen kannattaa varata tilaa ja aikaa.

 • Super-Senja kannustaa liikkumaan!

  Senja opettaa liikkumisen perustaitoja lapsille.

  Super-Senja on liikuntaan kannustava sarja, jossa Senja opettaa liikkumisen perustaitoja kädestä pitäen sekä kannustaa lapsen ja vanhemman yhteiseen liikkumiseen. Sarjan jaksoissa käsitellään juoksemista, hyppimistä, kierimistä, pyörimistä, heittämista ja kiinniottamista sekä kiipeilemistä.

 • Rentoudu Nallen kanssa Pikku Kakkosessa

  Sarjassa opetellaan rauhoittumistaitoja Nallen kanssa.

  Mitä hyötyä mindfulness-harjoituksista on lapsille? Ja miten niitä voi harjoitella? Rentoudu Nallen kanssa -sarja auttaa lasta ja aikuista harjoittelemaan rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa.