Hyppää pääsisältöön

Levylautakunnassa täydellistä poppia menneisyyden bändiltä - The Monkees is back

Pekka Laine, Sanna Pirkkalainen ja Jukka Orma Levylautakunnassa 7.5.2016
Pekka Laine, Sanna Pirkkalainen ja Jukka Orma Levylautakunnassa 7.5.2016 Kuva: Yle/Tarja Närhi Jukka Orma,Pekka-Tapani Laine,sanna pirkkalainen

Kaikki analyysit häviää, kun korviin iskee täydellinen popbiisi kuin kaukaa historian hämäristä. Niin vanhaa, niin tuttua, mutta niin toimivaa! The Monkees oli tämän viikon yllättäjä Levylautakunnassa. Hymyn huulille nostavaa musiikkia - sitä tarvitaan, sanoivat Levylautakunnan jäsenet Pekka Laine, Sanna Pirkkalainen ja Jukka Orma.

Tulos ja kommentit

1. The Monkees: She makes me laugh 26 pistettä

(Rivers Cuomo)

Jukka: Nyt on niin täydellistä pop-musiikkia, ettei mitään rajaa! Kaikki analyysit häviää, tää on vaan niin hyvää ja ihanan mutkatonta. Ja se tekstin sanoma, no eihän tämä mitään sellaista edes kaipaa! 8 p
Sanna: Mä hymyilin koko ajan tätä kuunnellessa. Söpö biisi ja tulin tästä todella hyvälle tuulelle. Ihan kuin Beatles olisi syntynyt uudelleen. 9 p
Pekka: Pidän tästä ja tiedän bändin, olin ihan innoissani, kun kuulin, että tekevät uutta levyä. Bändi esitti tässä omaa musiikkia, juuri sitä mitä ovat aina tehneet. Kalifornian kitarapoppia vuodelta 1966, tää vaan on ihan parasta. 9 p

2. Susanna Haavisto: Jään prinsessa 22 pistettä

(Suvi Isotalo, Susanna Haavisto)

Jukka: Tekstiin oli piilotettu tarina, jota ei lyöty naamalle, vaan sitä pääsi kuuntelija ajattelemaan. Tulkinta erittäin hieno ja melodia kaunis. Esityksen vakuuttavuudesta pidin, kaipasin kuitenkin vielä lisää rosoa ja hätähuutoa. 6 p
Sanna: Teini-ikäisen tyttären äitinä tämä iski suoraan tunteisiin, tuli niin huono omatunto omista tekemisistä. Teksti iski ja se tästä mulle vain jäikin mieleen. Ja tämä artisti teki juuri sitä, mitä häneltä olen tottunut kuulemaan, tuli tuttu ja turvallinen olo tulkinnasta. 7 p
Pekka: Tulkintalajistahan musiikissa on kysymys ja tässä tulkinnan ja kappaleen yhdistelmä oli se, joka vaikutti. Tekstimaailma oli äiti-aiheen kanssa siellä potentiaalisen patetian alueella, mutta se vältettiin ja teeman universaali sanoma onnistui ja välittyi. 9 p

3. Ile Kallio Big Rock Band: I feel love 16 pistettä

(Ile Kallio, Okko Laru, Patrik Eriksson)

Jukka: Hienosoundista musiikkia ja genren hallinta täydellistä. Rullasi kuin Springsteen ja kitaristi vibraton tunnisti heti. Ei kuitenkaan mitään uutta sanottavaa musiikillisesti. Kova varmaan kesäfestareilla, mutta minut turboahdettu stadionrock saa kääntymään pois. 4 p
Sanna: Ei mitään uutta, sanatkin ihan peruskamaa - ja silti toimi mulle. Kesän alun fiilis. Näin heti itseni autossa, ikkunat auki, mennään satamabaariin ja bileet alkaa! 8 p
Pekka: Tässä mulla napsahtaa säälimättömän natsin asenne - jos tehdään traditiota mukaillen, niin pitäis sitten kuulostaa jopa paremmalta kuin esikuvat. Epäilemättä hyvää bilemusaa, sopii dokaushommiin kuin nakutettu. Mielestäni liian uskollista esikuvilleen. 4 p

4. Alavala: Kojootti tanssii 15 pistettä

(Emppu Suhonen)

Jukka: Hienoa tuotannollista jälkeä, kauttaaltaan kuuluu musiikkillinen ammattitaito. Hyvin soitettu ja hauskasti sovitettu ja rakennekin täydellisen pop-kappaleen tyyliin tehty. Jäin kuitenkin kylmäksi, ei tullut sydämeen menevää taiteellista vaikutelmaa. 5 p
Sanna: Mikään ei yllättänyt. Melodia oli kovin yksinkertainen, joten huomio kiinnittyy tekstiin. Laulajan ääni kovin nuori ja tuntui, että onko voinut kokea sen mistä lauloi. 5 p
Pekka: Hyvin soitettua, sujuvaa tasaisen vauhdin hommaa. Taitoa oli ja vaikeita juttuja siellä sisällä, tosi kovien tyyppien rutiinisuoritus. Kuin luomurobotti olisi mennyt vääjäämätöntä hölkkää. 5 p

5. Tommy Lindgren Metropolis: Kuiskaa ja huuda 14 pistettä

(Jarmo Saari, Tommy Lindgren)

Jukka: Mulle tässä ei tapahtunut musiikillisesti mitään. Loistavat soundit, hienosti tuotettu, ja vaikea laji on tuo nopeasti räppääminen. Tekstiä oli ihan kamalasti, meniskö sanoma paremmin perille ihan vaan kirjoitettuna pamflettina? Mä en ymmärrä, tää on mun vanhan äijän ongelma... 3 p
Sanna: Mulla meni vähän aikaa päästä asiaan sisälle. Tästähän tietysti kuuluisi tykätä, kun oli uutta ja erilaista, mutta en vaan pitäny. 4 p
Pekka: Soundit oli hienot ja rytmiikka puhutteli, oli kokeilevia elementtejä. Asiaa tuli kuin pyssyn suusta. Vähän rasitti tuo paasaaminen ja oikeamielisyys. Mutta oli kiinnostava kuulla. 7 p

6. Arto Anttila: Ihastusta netissä 4 pistettä

(Arto Anttila)

Jukka: Tekstissä oli tosi löysät riimit ja liikaa toistoa. Olihan tässä rakenteellisesti kaikkia oikeanlaiset säkeistöt. En vaan pitänyt tästä yhtään. 2 p
Sanna: Apua, tulin tästä tosi äkäiseksi, ärsytti. Kenelle tämä oli tarkoitettu, kosiskeliko teinejä, vai mitä? 1 p
Pekka: Karua settiä! Tuo 'lemmenahdinko' on varmaan erikoinen mielentila. Mä oon jotenkin tylsä, kun en pitäny tästä. 1 p