Hyppää pääsisältöön

Se, että seuraava Game of Thrones -jakso ilmestyy juuri äitienpäivänä, ei välttämättä ole sattumaa

Jos et ole katsonut viimeisimpiä Game of Thronesin jaksoja, tätä artikkelia ei välttämättä kannata lukea.

Kit Harington esittää Jon "et tiedä mitään" Snow'ta. // Kuva: HBO

VAROITUS: voi sisältää spoilereita myös niille, jotka eivät ole lukeneet Tulen ja jään laulu -kirjoja.
 

Jos tämä spekulaatio osoittautuu todeksi, se on kaikkien spekulaatioiden äiti. Kirjaimellisesti.

Yksi Game of Thronesin yleisimpiä faniteorioita on R+L=J, eli että Jon Snow olisi Rhaegar Targaryenin ja Ned Starkin siskon, Lyanna Starkin lapsi.

Teorian mukaan Jon Snow'n kasvattanut Eddard "Ned" Stark olisi löytänyt kuollemaisillaan olevan siskonsa Tower of Joy -linnakkeesta ja luvannut tälle, ettei paljasta Jon Snow alkuperää kenelläkään. Päätös oli oletettavasti hyvin fiksu, sillä Targaryenit vallasta suistanut Westerosin tuolloinen hallitsija Robert Baratheon ei olisi luultavasti ollut kovin innoissaan siitä, että valtakunnassa on vielä yksi Targaryen.

Äitienpäiväsunnuntaina Yhdysvalloissa esitettävän kuudennen Game of Thrones -kauden seuraavan eli kolmannen jakson tiiserissä Brandon Stark näkee näyn, jossa Ned Stark tappelee Dornessa sijaitsevan tarunomaisen Tower of Joyn maastoissa – eli juuri siellä, jossa Jon Snow'n mahdollinen äiti menetti henkensä.

Sen sekä jakson esitysajankohdan, äitienpäivän, vuoksi monet fanit sekä esimerkiksi verkkolehdet The Huffington Post ja The Vanity Fair ovat nostaneet esille vahvan epäilyn siitä, että tulevassa jaksossa Jon Snow'n äidin henkilöllisyys selviää – ja että se todella olisi Lyanna Stark. Tuolloin faniteoria R+L=J olisi askeleen lähempänä taattua totuutta.

Se, että seuraava jakso esitetään juuri äitienpäivänä, voi toki olla sattumaa. Mutta onkohan kuitenkaan? Tänä vuonna Game of Thrones jatkui pari viikkoa myöhemmin kuin vuosi sitten – ehkäpä juuri siksi, että tulevan jakson esityspäiväksi tulee äitienpäivä. Kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun sarjassatapahtuu juonen kannalta merkittäviä asioita juuri juhlapäivinä: Tyrion Lannister otti ja tappoi isänsä jaksossa, joka esitettiin isänpäivänä vuonna 2014.

Voi olla, että spekulaatio menee täysin mönkään. Mutta toisaalta: Jon Snow'n vanhempien henkilöllisyys on kutkuttanut faneja jo pidemmän aikaa. Mikä olisi parempi ajankohta paljastaa hänen äitinsä identiteetti kuin äitienpäivä?

Niinpä.

Jon Snow

Game of Thrones näkyy Suomessa HBO Nordicilla. Uuden kauden jaksot esitetään vuodenvaihteessa Yle TV2:lla.

Lue myös:

Westerosin mokakooste ja yllättävän diplomaattiset lohikäärmeet – kokosimme uuden Game of Thrones -jakson kolme parasta

Tuliko Game of Thronesin tekijöille moka? Fanit älähtivät mahdollisesta juonikömmähdyksestä

Netissä leviää faniteoria Jon Snow'n kohtalosta – voiko verikuviosta päätellä, ketkä ovat Snow'n oikeat vanhemmat?

Shokeeraava muodonmuutos ja yllättävää veljeilyä: nämä olivat uuden Game of Thrones -jakson kolme parasta