Hyppää pääsisältöön

Jakso 09: Pelaaminen ja tarinat

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Koska ascension day – suomeksi tylsästi helatorstai – oli aivan äskettäin, Vikasietotila keskustelee Nethackista ja tarinoista. Samalla selviää, mihin Tetris-palikkaan Kari samaistuu voimakkaimmin. Mitä merkitystä juonella, tarinalla ja käsikirjoituksella yleensäkään on tietokonepeleissä? Vikasietotila kysyy tapansa mukaisesti paljon ja vaikeita, joten vastauksia on harvanlaisesti.

Parhaiten niihin osaa kuitenkin vastata tässä jaksossa haastateltu Mikko Rautalahti, joka työkseen kirjoittaa sellaisia pelejä kuin Max Payne tai Quantum Break. Vinkkiosiossa selaimella pelattavia vanhoja kolikkopelejä ja Daedalus-tekstieditori. Lisäksi Olli raivoaa (toim. huom: mä mitään raivoa, mä artikuloin voimallisesti) kirjaston e-kirjojen varauspalvelusta.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Mikon mainitsemia pelejä:

Super Mario Brosin läpäisy ennätysnopeudella:

Vikasietotila

Media- ja digitaidot