Hyppää pääsisältöön

IS: Riki Sorsa on kuollut

Rakastettu laulaja kuoli kotonaan.

Riki Sorsa // Kuva: AOP

Laulaja Riki Sorsa menehtyi keuhkosyöpään 63-vuotiaana. Rikin vaimo Barbara Sorsa vahvistaa asian Ilta Sanomille.

Sorsa on tunnettu hiteistään Reggae OK, joka on Suomen Euroviisu-edustuskappale vuodelta 1981, Muuttohaukka, Haaveissa vainko oot mun, Joki ja Myrskyn silmä.

Sorsa aloitti uransa solistina yhtyeissä The Zoo ja Jig-Saw. Laulaja siirtyi soolouralle 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa. Vuonna 1983 ilmestyi artistin ensimmäinen suomenkielinen albumi Riki Sorsa, joka sisälsi hittisinglen Muuttohaukka. Albumin tuotti ruotsalainen Jan Askelind. Sorsa äänitti myös albumista englanninkielisen version, This Is the Night. Esa Kaartamon ja Edu Kettusen tuottama albumi Kellot ja peilit vuonna 1984 oli ensimmäinen suomalainen CD-julkaisu.

Riki Sorsa oli myös mukana Lohtu-kappaleessa, jossa laulavat lisäksi muun muassa Cheek, Chisu, Jenni Vartiainen, Jesse Kaikuranta ja Samu Haber. Lohtu on Uusi Lastensairaala 2017 -keräystä varten perustetun Live Aid ULS2017 -projektin levyttämä kappale.