Hyppää pääsisältöön

Keitä ovat Sandhjan Akkabellas-taustalaulajat?

Sandhjan taustalaulajat Akkabellasit yhteiskuvassa.
Akkabellas Tuuli (vas.), Heini, Jepa, Reetta ja Linda antavat kaikkensa viisulavalla. Sandhjan taustalaulajat Akkabellasit yhteiskuvassa. Kuva: Yle / Satu Järveläinen linda ilves,Euroviisut

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali käydään tänään 10.5. Tukholmassa. Suomen euroviisuedustaja Sandhja esiintyy lavalla yhdessä taustalaulajiensa Akkabellasin kanssa.

Sandhja sanoi Euroviisuja varten harjoitellessaan, että Sing It Away -esitys on koko tiimille sydämen asia. Viisuedustajamme myös toivoo, että showsta huokuu katsojille asti se aito ilo ja riemu, joka on läsnä niin harjoituksissa kuin vapaa-ajallakin Akkabellasin kanssa. Instagramissamme on esimerkki siitä, miten hyvillä fiiliksillä Suomen tiimi lähtee kohti illan semifinaalia:
Avaa Instagram postaus

Semifinaalin näet suorana tänään Yle TV2:lla ja Yle Areenassa klo 22 alkaen. Sitä ennen on aika tutustua tarkemmin Sandhjan tukijoukkoihin lavalla - Akkabellasin Jepaan, Heiniin, Tuuliin, Reettaan ja Lindaan.

Jenni "Jepa" Lambert Akkabellasin laulaja.
Jenni "Jepa" Lambert Akkabellasin laulaja. Kuva: Yle / Satu Järveläinen umk,UMK 2016

Jenni "Jepa" Lambert

ammattimuusikko ja laulaja

Musiikillinen urasi?

Minut on nähty aika monissa ohjelmissa taustalaulajana. Olin artistina Voice of Finlandissa 3 vuotta sitten, ja osallistuin myös Uuden Musiikin Kilpailuun vuonna 2014 Lili Lambertina. Työstän taiteilijanimelläni urbaania musiikkia. Pidän myös soulista, gospelista ja funkista. Voice of Finlandissa oli siistiä kun sai laulaa kaikkia genrejä - huutaa heviä ja laulaa softisti ja höngästi. Mun sielu kuitenkin syttyy R'n'B:stä, urbaanista musiikista. Olen laulanut mm. Snoop Doggin ja Elastisen taustalla.

Milloin esiinnyit ensimmäisen kerran julkisesti?

Lauloin sooloa 6-vuotiaana. Se oli kesäjuhla, jossa oli noin 10 000 henkilöä katsomassa. Taisi olla kyseessä kenties Hyvä paimen -kappale.

Oletko opiskellut musiikkia?

Olen ollut musiikkiluokalla ja laulanut pienestä asti. Minulla on ns. "church girl" taustaa, olen esiintynyt aika paljon kirkossa. Sibelius-lukion jälkeen hairahduin hetkeksi musiikin parista ja tein mediatekniikan insinöörin tutkinnon. Sen jälkeen palasin musiikin pariin ja opiskelin Pop & Jazz-muusikon tutkinnon. Sooloartistius on unelmani, jota rakennetaan hitaasti mutta varmasti.

Lempiviisu?

Aika monet varmaan sanovat tämän saman, mutta koska olen itse laulanut Loreenin Euphoriaa, täytyy valita se. Euphoria on kova biisi.

Millä eväillä voitetaan viisuissa?

Sillä ettei yritetä voittaa! Ollaan vaan omia itsejämme ja nautitaan siitä tilanteesta - aitous tulee aina läpi. Toivon, että tehdään Akkabellas-porukalla lisää yhteistyötä. Tässä on parhaat kaverit lavalla, joten on luksusta että saa tehdä palkkatöitä yhdessä kaverien kanssa.

Tuuli Ikonen Akkabellasin laulaja.
Tuuli Ikonen Akkabellasin laulaja. Kuva: Yle / Satu Järveläinen akkabellas,Euroviisut

Tuuli Ikonen

Muusikko, laulaja

Musiikillinen urasi?

Työskentelen muusikkona, laulajana sekä säveltelen myös vähän. Olen ollut taustalaulajana ja solistina siellä sun täällä, esimerkiksi Rajaton-yhtyeen ja Robinin kanssa. Ikosten siskosten kanssa ollaan oltu mm. Dallapén vierailijoina.

Muistatko ensimmäisen julkisen esiintymisesi?

Suvun kesken varmaan 1 tai 2 vuotiaana, aina on laulettu. Ollaan myös puhuttu "perhealbumista" useasti, nyt tarvittaisiin joku joka sanoo "Nyt se tehdään!" . siten meidät saisi hallittua, luovuutta kun on liikaa.

Ensimmäinen kerta kun sain esiintymisestä rahaa, oli varmaan noin 12 -13 -vuotiaana. Silloin me laulettiin kadulla kaverin kanssa Värttinän Aamu-kappaletta. Suomeksi on ihana laulaa kun on hyvä, syvällinen teksti, mutta pääasiassa laulan englanniksi.

Oletko opiskellut musiikkia?

Kyllä, Jyväskylässä Pop & Jazz konservatoriossa ja myös Metropoliassa Pop/Jazz -puolella.

Lempiviisu?

Ruotsin Euphoria vei jalat alta heti. Se on toimiva popbiisi ja kokonaisuudessaan hieno esitys.

Millä eväillä voitto tulee kotiin?

Yhteispelillä! Aidolla ilolla ja ammattitaidolla lavalla.

Heini Ikonen Akkabellasin laulaja.
Heini Ikonen Akkabellasin laulaja. Kuva: Yle / Satu Järveläinen akkabellas,Euroviisut

Heini Ikonen

Soololaulaja, studiomuusikko

Musiikillinen urasi?

Laulan lähinnä soulia, myös funkia, R'n'B:tä, hip hopia ja poppia. Soulin ja funkin parissa on vahvin osaamiseni. Tällä hetkellä esiinnyn omalla nimellä, mutta artistinimi on syntymäisillään - siitä kuulette lisää myöhemmin! Olen tehnyt yhteistyötä mm. Redraman, Zarkus Poussan, Robinin, The Northern Governorsin ja Tommy Lindgrenin kanssa.

Muistatko ensimmäisen julkisen esiintymisesi?

Arviolta noin 5 - 6 -vuotiaana esiinnyin tämmöisessä Mörri Möykky -esityksessä. Lauloin mielestäni Metsänkukka-laulun.

Musiikkiopintosi?

Olen valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Pop/jazz-linjalta.

Sisaruksesi ovat myös muusikoita. Onko musiikki teidän perheellä veressä?

Musiikki on selkeästi koko suvun juttu! Prättälät, sariolat ja louhivuoret ovat kaikki yhteistä sukua, mutta ei ole perhealbumia tulossa - vielä. On kyllä hatun alla ajatuksena, että tehtäisiin levyllinen musiikkia.

Lempiviisu?

Sing It Away tietysti! Mieleen tulee myös Loreenin Euphoria, se on todella kansainvälinen kappale.

Millä eväillä Euroviisut voitetaan?

Hyvällä meiningillä, Sandhjalla ja Akkabellasilla tietty!

Reetta Korhonen yksi Akkabellasin laulajista.
Reetta Korhonen yksi Akkabellasin laulajista. Kuva: Yle / Satu Järveläinen akkabellas,Reetta Korhonen,Euroviisut

Reetta Korhonen

musikaaliartisti ja esiintyjä

Musiikillinen urasi?

Kymmenisen vuotta sitten oli ensimmäinen musikaalini Saturday Night Fever Peacockissa. En juurikaan koe itseäni sooloartistiksi. Kaikki esiintyminen viehättää ja kaikki siihen liittyvät taidot. En siis halua rajoittaa itseäni vain laulajaksi tai näyttelijäksi. Olen mukana syksyllä Turun Kaupunginteatterin tuotannossa Rock of Ages.

Ensimmäisen julkisen esiintymisesi?

Esikoulussa lauloin On neidolla punapaula. Sitten kolmannella luokalla minulla oli Peppi Pitkätossun nimirooli koulussa.

Oletko opiskellut musiikkia?

Opiskelin musiikkiopistossa perusopinnot, sitten siirryin tanssin puolelle. Sovellan aika paljon itse opittuja asioita esiintyessäni.

Olit Kristan mukana Malmössä 2013. Mitä siitä jäi mieleen?

Mistään oman esityksen ulkopuolisesta asiasta ei kannata stressata, kaikki toimii viisuissa kuin unelma! Ja se edustaminen on hyvä asia, viisuissa saa aika paljon näkyvyyttä jos haluaa. Ei voi kuitenkaan verrata näitä viisuvuosia toisiinsa, maiden esitykset kun muuttuu ja kehittyy koko ajan.

Lempiviisusi?

Carolan Fångad av en stormvind vuodelta 1991 ja myöskin Invincible vuodelta 2006. Carola on Euroviisujen kuningatar! Oltiin Kristan kanssa aivan "star struck", tavattiin hänet pariinkin kertaan silloin.

Millä eväillä viisuvoitto tulee kotiin?

Sing It Away POPAHTAA esiin, se on semmoinen "up tempo"-biisi. Ilolla tulee voitto!

Linda Ilves Akkabellasin laulaja.
Linda Ilves Akkabellasin laulaja. Kuva: Yle / Satu Järveläinen euroviisut

Linda Ilves

ammattimuusikko ja tanssija

Musiikillinen urasi?

Teen sekä muusikon että tanssijan hommia. Opetan katutanssilajeja Tanssikoulu DCA:ssa ja katutanssikeskus Saiffassa sekä laulan ja sävellän eri projekteissa. Olen ammentanut olemmista maailmoista tähän päivään, tanssista ja musiikista on hyötyä puolin ja toisin. Taiteilijanimeni on Lynx eli sukunimeni Ilves englanniksi. Tyylilajini on sekoitus englanninkielistä indie poppia ja R'n'B:tä.

Muistatko ensimmäisen julkisen esiintymisesi?

Olen hiljattain nähnyt perhevideon, jossa minulla on noin 6-vuotiaana kilkuttimet jalassa ja mekko päällä jonkin teatterin lavalla. Biisi taisi olla Päivänsäde ja menninkäinen. Aika nuorena jo lauleskelin äidin teatterijutuissa mihin hän sävelsi musiikkia.

Oletko opiskellut musiikkia?

Valmistun Metropoliasta Pop & Jazz muusikoksi, pääaineenani sävellys. Opintoihini liittyvä loppukonsertti on tulossa, keikka Semifinaalissa. Pienestä asti olen ollut bändikouluissa soittamassa rumpuja tai laulamassa.

Lempiviisu?

Tykästyin Ruotsin Euphoriaan, se jäi mieleeni.

Millä eväillä voitto tulee kotiin?

Hyvällä meiningillä ja vilpittömyydellä. Rehellinen energia tulee läpi Sandhjasta ja meistä. Kaikista ryhmistä en usko löytyvän samanlaista aitoutta ja meininkiä mitä meillä on.