Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Väärät juuret

Virheellinen geeni pakottaa Kuuran perheen jäsenet kohtaamaan salattuja asioita.
Milka Alroth tekee vahvan roolityön äitinä elokuvassa Väärät juuret. Virheellinen geeni pakottaa Kuuran perheen jäsenet kohtaamaan salattuja asioita. yle tv1

TV1 sunnuntaina 12.6.2016 klo 21.10 - 22.45, uusinta tiistaina 14.6. klo 22.00
Yle Areenassa vain suorana

Perheen isällä Mikolla (Pertti Sveholm) on perinnöllinen sairaus. Hän ei ole kyennyt käsittelemään asiaa eikä keskustelemaan siitä.

Kun isän kunto heikentyy, perheen äiti Mirjami (Milka Ahlroth) on päättänyt, että nyt on aika kertoa lapsille.

Elokuva Väärät juuret (12) kertoo siitä, mitä tapahtuu kun perheen salaisuudet alkavat paljastua.

Lapset lähellä ja kaukana

Sakari (Niko Saarela), isän poika edellisestä avioliitosta, on ollut ulkomailla vuosia. Hän on kirjaimellisesti paennut isäänsä ja hänen vaatimuksiaan jatkaa perheyritystä.

Pihla (Emma Louhivuori), perheen 15-vuotias tytär, haluaa aloittaa oman itsenäisen elämänsä. Lumi (Silva Robbins), perheen Kiinasta adoptoima tytär, aloittaa salaisen matkansa löytääkseen omat juurensa.

Opintaako virheistä?

Isän sairaus ajaa Kuuran perheen jäsenet ensimmäistä kertaa saman katon alle, käsittelemään kysymyksiä suvun tulevaisuudesta sekä avaamaan perheessä vaiettuja asioita.

On kasa muistoja ja ne kestävät kunnes kukaan ei muista niitä enää. Opitut tavat ja virheet jatkuvat ellei joku opi, ja jollain ole rohkeutta rikkoa kahleita.

Käsikirjoitus: Selja Ahava. Ohjaus: Saara Saarela, tuotanto Edith Film Oy, 2009. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2013.