Hyppää pääsisältöön

Salkkareista nähdään 3000. jakso – mutta nämä överit saippua-juonenkäänteet sarja voisi vielä tehdä

Salatuissa elämissä on tapahtunut murhia, räjähdyksiä ja pettämistä. Odotamme vielä sääkonetta ja murhanhimoisia klooneja.

Salatut elamat // Kuva: FremantleMedia

Paljon onnea, rakkaat Salkkarit! Sarjasta nähdään tänään keskiviikkona jo 3000. jakso, ja ohjelma on buukannut tuhansien suomalaisten kalenterit täyteen joka arki-ilta kello 19.30–20.05.

Salatuissa elämissä on nähty lukemattomia dramaattisia yllätyskäänteitä: räjähdyksiä, pettämisiä, sairauksia, onnettomuuksia ja murhia. Mutta ei sarjassa sentään kaikkea ole vielä nähty – sen osoittavat Salkkareiden Amerikan-sukulaiset, vuosikymmeniä jatkuneet saippuasarjat.

Niissä ei nimittäin tunneta sellaista asiaa kuin liian kreisi juonenkäänne. Kun Salatut elämät suunnittelee twistejä seuraaviin 3000 jaksoon, tässä inspiraatiota maailmalta:

Murhanhimoinen klooni

Guiding Light -sarjan Reva kuoli auto-onnettomuudessa. Kaipaamaan jäänyt aviomies teki mitä kuka tahansa sureva mies: kloonin edesmenneestä vaimostaan.

Jokunen vuosi myöhemmin tietenkin paljastui, ettei Reva oikeasti ollut kuollut onnettomuudessa. Paluu ei tapahtunut kivuttomasti, sillä klooni yritti murhata Revan.

Sääkone uhkaa jäädyttää maailman

General Hospital -sarjassa oli mukana niinkin kuumottava joukkotuhoase kuin sääkone. Koneen avulla ilkeä miljardööri uhkasi jäädyttää koko maailman, ellei hän saisi haltuunsa himoitsemaansa timanttia. Paha tilanne! Onneksi hyvikset onnistuivat murhaamaan pahis-miljardöörin ennen planetaarista jääkautta.

Murhayritys hunajan ja karhun avulla

Mikä on kätevin tapa murhata vihamies? Ensimmäisenähän tulee mieleen hänen houkuttelemisensa kaukaiseen metsämökkiin, aseella uhkailu, tajuttomaksi iskeminen, hunajalla sively ja karhun hankkiminen paikalle.

Näin taisi kelata Kauniiden ja rohkeiden Pamela, joka houkutteli nemesis-Donnan metsämökkiin ja siveli tämän iholle hunajaa. Sitten vaan ovi auki mökin ulkopuolelle kätevästi ilmaantunutta karhua varten!

(Donna tosin pelastettiin uhkaavasta tilanteesta viime hetkellä!)

Abortti, joka vuosikymmenten jälkeen paljastui valheeksi

All My Children -saippuassa nähtiin traaginen abortti 70-luvulla, kun Erica Kane päätti, ettei halua pitää Jeffin kanssa hankittua lasta. Abortin paikka.

Paitsi että! Vasta 2000-luvulla paljastui, että Erican lääkäri, tohtori Madden, olikin istuttanut sikiön oman vaimonsa kohtuun. ”Abortoitu” sikiö oli kasvanut aikuiseksi mieheksi. Kiusallista!

Nukke, joka heräsi henkiin

Passions-sarja oli kaiken kaikkiaan aika päätön. Yksi sarjan hulluimmista ”ihmis”suhteista oli Tabitha-noidan ja tämän Timmy-nuken välillä: elävä nukke osallistui Tabithan pahoihin juoniin, kunnes neljännellä tuotantokaudella muuttui oikeaksi pojaksi. Timmyn kohtaloksi koitui oikean Charityn ja zombie-Charityn (!) välinen taistelu, jossa Timmy itse sai kuolettavia vammoja.

Salattujen elämien 3000. jakso MTV3:lla keskiviikkona kello 19.30.