Hyppää pääsisältöön

Syke-jaksoarvio: Tässä jaksossa käyvät tunteet kuumina!

syke
syke Syke (tv-sarja)

Tunnelma traumapolilla on kuin painekattilassa, kun hoitajat odottavat Marjutin ilmoitusta irtisanomisista. Tunteet käyvät muutenkin kuumina: Olavi hermostuu Lenitalle, Jarkko käy käsiksi Iirikseen, Marjut painiskelee ristiriitaisten tunteiden vallassa ja Max purkaa pahaa oloaan jokaiseen, joka tielle sattuu. Jopa Holopainen heittäytyy luovaksi.

Etsi joku, jota voit kunnioittaa

syke
Lenita suree Olavin kainalossa. syke Syke (tv-sarja)

Käytävillä kuiskitaan, että Lenita saa provisiota säästöistä, joita hän on yhtäkkiä alkanut ajamaan hyvästä syystä: pelastaakseen traumapolin työpaikat. Hän on aina ollut hoitajien puolella, mutta nyt tilanne näyttää muiden silmissä siltä, että Lenita on, Maxin sanoin, vaihtanut näkökulmaa.

Lenitalla vaikuttaa olevan tapana ihastua miehiin, joihin hän ei voi suhtautua täysin ristiriidattomasti. Villessä häiritsi nuoruus, Olavissa asema. Olavia ottaakin päähän, että Lenita ei pysty olemaan hänen kanssaan avoimesti.

Miksi Lenitan on niin vaikea hyväksyä Olavia?

Lenita miettii, mitä muut hoitajat ajattelevat, jos hän alkaa halveksitun ”Herra Iso-Herran” kanssa suhteeseen.
59% (302 ääntä)
Lenita ei luota Olaviin täysin.
31% (159 ääntä)
Koska Olavi ei ole "se oikea" ja Lenita tietää sen itsekin.
10% (51 ääntä)
Ääniä yhteensä: 512

Luopumisen tuska

syke
Marjut kuulee, että Milalle on löytynyt sijaisperhe. syke Syke (tv-sarja)

Marjutin salaisuus on nyt selvinnyt: hän sai 15-vuotiaana tytön, joka adoptoitiin heti synnytyksen jälkeen sijaisperheeseen. Marjutin isä oli pappi, eikä siihen aikaan äpärälapsia katsottu hyvällä, ei varsinkaan pappisperheessä. Marjutin tytär kuoli onnettomuudessa, mutta lapsenlapsi Mila makaa sairaalassa toipumassa selkäleikkauksesta.

Marjutilla nousevat kaikki patoutuneet tunteet pintaan. Hän ei pystykään tekemään irtisanomisia eikä kohtaamaan Milan tulevaa sijaisperhettä. Hän haluaisi pitää Milan itsellään, mutta päättää lopulta luopua hänestä tytön parhaaksi. Siinäpä rohkea teko!

Tekikö Marjut oikein, kun luovutti Milan sijaisperheelle?

Kyllä, mutta Milalle pitäisi kertoa, että Marjut on hänen isoäitinsä ja hänen pitäisi saada tavata biologisia sukulaisiaan.
76% (376 ääntä)
Kyllä. Mila sai sisaruksia ja huolta pitävät vanhemmat. Hänellä on jo valmiiksi rakastava isoisäkin.
20% (100 ääntä)
Ei. Hän rakasti Milaa kuin omaa lastaan. Nyt Mila tuntee itsensä juurettomaksi.
4% (19 ääntä)
Ääniä yhteensä: 495

Ei liian treenattua, kiitos!

syke
Holopainen kertoo Nooralle suunnitelmastaan. syke Syke (tv-sarja)
syke
Holopainen katselee Villeä "sillä silmällä". syke Syke (tv-sarja)

Holopainen on aikansa pähkäiltyään keksinyt luovan ratkaisun pariskunnan seksiongelmaan: hankitaan kisakuntoon halajavalle Nooralle panokaveri, jonka kanssa hän voi hoitaa hommat pari kertaa viikossa. Holopainen osallistuu tarvittaessa hotellihuonekustannuksiin, mutta ei halua tietää asiasta sen enempää.

Noora suhtautuu ehdotukseen hyväksyvästi, joten Holopainen ryhtyy tuumasta toimeen ja alkaa etsiä Nooralle petiseuraa. Mutta kuka hommaan suostuisi? Liian treenattu miesvartalo ei Nooraa sytytä, joten salikaverit ovat poissa laskuista. Max ei ota ehdotusta kuuleviin korviinsa, mutta sitten Holopainen bongaa Lenitan ex-poikaystävän Villen...

Voiko tällainen oikeasti toimia?

Ei todellakaan voi. Tämä ei ole hyvä ratkaisu ja he tulevat sen pian huomaamaan.
38% (177 ääntä)
En usko, todennäköisesti jompikumpi tulee toisiin aatoksiin.
37% (174 ääntä)
Ihmiset elävät monennäköisissä suhteissa, ja tällainen järjestely voi toimia moitteettomasti.
25% (114 ääntä)
Ääniä yhteensä: 465

Liian soudettu järvi

syke
Jarkko suuttuu Maxille... syke Syke (tv-sarja)
syke
...ja kostaa sen Iirikselle. syke Syke (tv-sarja)

Max on selvästi kateellinen muiden parien onnesta eikä selvästi oikein kestä tilannetta. Max käy todella kuumana koko jakson ajan ja yrittää sabotoida kaikkien parisuhteita: hän haastaa riitaa Ilmarin kanssa sanomalla, että Ilmari on tehnyt virheen Marleenan suhteen ja suututtaa Jarkon vihjailemalla Iiriksen menneisyydestä. Anteeksi nyt, mutta kummankohan järvellä niitä soutajia on ollut enemmän, Iiriksen vai Maxin itsensä?

Jarkko on niin vihainen, että hän voisi lyödä Maxia. Mutta hän ei käykään käsiksi Maxiin, vaan Iirikseen, kun he tulevat kotiin!

Miksi Jarkko ei puolusta Iiristä?

Jarkko ei hyväksy edelleenkään Iiriksen menneisyyttä ja pilkka osui liian arkaan paikkaan.
74% (347 ääntä)
Jarkko ei edes tajunnut, että Iiristä loukattiin, koska hänen oma ylpeytensä sai kolhun.
23% (109 ääntä)
Max on kirurgi, Jarkko töissä ambulanssissa. Siksi.
3% (16 ääntä)
Ääniä yhteensä: 472

Hyvin hyvin raskaana

syke
Marleenan raskaushysteria uuvuttaa Ilmaria. syke Syke (tv-sarja)

Entinen, toiset huomioon ottava Marleena on tipotiessään, kun raskaustesti vihdoin näyttää plussaa. Marleena ei pysty keskittymään mihinkään muuhun, kuin masuasukin hyvinvointiin. Hän puhuu raskaudestaan koko ajan. Vaikka kollegat ovat onnellisia hänen puolestaan, vähitellen Marleenan käytös alkaa ärsyttää. Enkä ihmettele.

Marleena saa traumapolin potilaalta potkun vatsaansa ja hakee välittömästi siirtoa sisätauteihin, koska siellä potilaat ovat rauhallisempia. Vaikka hän vakuuttaa, että uudella osastolla on tosi mukavaa, hänellä on selvästi ikävä traumapolin sykkeeseen. En usko, että hän jaksaa olla sisätautiosastolla kovinkaan kauan.

Marleena ei huomaa ollenkaan Ilmarin pahaa oloa Salla-jupakan takia. Ei, vaikka muut hoitajat huomauttavat siitä hänelle. Edes Ilmarin lasten oireilu siitä, että heidän äitinsä on syytettynä tutkinnon väärentämisestä, ei hetkauta Marleenaa. Häntä huolettaa vain se, saako hän nyt itse unta riittävästi.

Keskustelu vanhemman miespotilaan kanssa saakin Ilmarin mietteliääksi: onko tämä sellaista elämää, mitä hän haluaa elää?

Onko Ilmari tehnyt virheen?

No ei todellakaan ole! Kaikki on paremmin kuin hyvin!
55% (253 ääntä)
On ja ei. Ilmari olisi voinut löytää paremmankin kumppanin, mutta myös Marleenan kanssa elämästä voi tulla ihan hyvää.
41% (189 ääntä)
On. Ilmarin olisi pitänyt pakata laukkunsa jo kauan sitten ja etsiä jotain muuta.
3% (15 ääntä)
Ääniä yhteensä: 457