Hyppää pääsisältöön

Yle ja DNA sopivat Ylen HD-muotoisten kanavien antennijakelusta

Ylen kanavien HD-logot
Ylen kanavien HD-logot hd-kanavalogot

Yle ja DNA ovat sopineet Ylen HD-muotoisten tv-kanavien antennijakelusta vuodesta 2017 eteenpäin. Sopimus on voimassa toistaiseksi vuoteen 2026 saakka.

Ylen kaikki neljä tv-kanavaa näkyvät DNA:n antennijakelussa VHF-alueella maksutta ja salaamattomina. Verkon näkyvyysalue kattaa noin 85 prosenttia Suomen kotitalouksista.

“Pääsimme HD-muotoisten kanaviemme jakelun kilpailutuksen tuloksena hyvään ratkaisuun, ja yhteistyö DNA:n kanssa jatkuu. Nyt Yle voi kehittää television HD-antennijakelua yhdessä suomalaisen kumppanin kanssa sekä tukea VHF-taajuusalueen tehokasta käyttöä. DNA:n antennijakelun kautta Ylen teräväpiirtokanavat ovat tarjolla suuressa osassa suomalaisia antennikotitalouksia jo nyt, vaikka pystymme tarjoamaan teräväpiirtoa antenniteitse koko Suomeen vasta vuonna 2020”, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

”Olemme DNA:lla määrätietoisesti edistäneet HD-tarjontaa Suomen koteihin tv-verkkomme välityksellä. Ylen teräväpiirtokanavat ovat tärkeä osa tätä tarjontaa. Nyt solmimamme sopimus Ylen HD-kanavien jakelusta antenniverkossamme mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystyön jatkumisen ja varmistaa Ylen koko ohjelmatarjonnan seuraamisen huippulaatuisena HD-kuvana myös antennikodeissa”, sanoo DNA:n viihdeliiketoiminnan johtaja Jarno Haikonen.

Ylen HD-muotoisten kanavien kanavapaikat DNA:n antenniverkossa

  • Yle TV1 HD 21
  • Yle TV2 HD 22
  • Yle Fem HD 25
  • Yle Teema HD 27

Kanavien vastaanotto edellyttää DNA:n antenniverkon lähettimeen suunnattua VHF-antennia, ja katseluun tarvitaan Antenna Ready HD -hyväksytty vastaanotin.

Koko Suomi siirtyy HD-aikaan keväällä 2020

Suomi siirtyy kokonaan HD-aikaan kun normaalitasoiset SD-lähetykset päättyvät 31.3.2020. Sen jälkeen teräväpiirtolähetykset ovat katsottavissa antenniteitse koko Suomessa Antenna Ready HD -laitteilla. Tv-lähetykset jatkuvat nykylaatuisina antenniverkossa siis vuoden 2020 kevääseen saakka.

Yle on tarjonnut kanaviaan välitettäväksi HD-muodossa vuodesta 2011 ja tekee tv-ohjelmatuotantonsa täysin HD-tasoisena vuoden 2016 loppuun mennessä.

Ylen tv-kanavat ovat jo nyt laajasti saatavilla teräväpiirtomuodossa

  • Ylen tv-lähetykset näkyvät HD-muotoisina Yle Areenassa
  • Kaikki Ylen tv-kanavat ovat tarjolla katsojille HD-muotoisina suomalaisten kaapeli- ja IPTV-operaattoreiden kanavavalikoimassa
  • Antennijakelussa kaikki Ylen neljä HD-muotoista kanavaa ovat nähtävissä DNA:n VHF-verkossa.
  • Yle TV1 HD ja Yle TV2 HD näkyvät satelliittijakelussa Canal Digitalin asiakkaille

Lisätiedot:
Janne Yli-Äyhö, tuotantojohtaja, Yle, p. 0400 410 698, janne.yli-ayho@yle.fi
Jarno Haikonen, viihdeliiketoiminnan johtaja, DNA Oy, p. 044 044 2058, jarno.haikonen@dna.fi
DNA:n viestintä, p. 044 044 8000, viestinta@dna.fi