Hyppää pääsisältöön

Söpöjä poikasia, kastematojahteja ja kaivamista - tältä näyttää mäyrän vuosi

Kun mäyrä herää talviuniltaan, on aika aloittaa pesäkolon kevätsiivous. Yllättäen pesästä löytyykin suloisia poikasia. Mäyräemo opettaa poikasilleen mäyrän elämän tärkeimmät taidot, mistä löytyy kastematoja ja kuinka pesäkoloa kaivetaan. Katso millaista on mäyrän elämä.

Ulos luontoon -ohjelma asensi riistakameroita mäyrän pesän lähettyville Helsingin Kuninkaansaareen. Mäyrien elämää kuvattiin keväästä syksyyn. Kameroille tallentui huikeita otoksia onkaloiden suojassa piilottelevien näätäeläinten salaperäisestä elämästä. Kaiken huipuksi pesästä löytyi kolme poikasta! Tämä oli erityisen ilahduttavaa, koska mäyrät eivät lisäänny joka vuosi. Mäyräperhettä seurattiin myös Ulos luontoon -ohjelmassa vuonna 2015, ja niistä tulikin sympaattisia julkkiksia. Mäyrien pesäonkalot ovat upeita taidonnäytteitä, ne saattavat olla jopa satoja vuosia vanhoja. Mäyrien pesäkolojen saloista lisää Ulos luontoon -ohjelmassa sunnuntaina 15.5 klo 18:15 TV1:llä.