Hyppää pääsisältöön

Söpöjä poikasia, kastematojahteja ja kaivamista - tältä näyttää mäyrän vuosi

Kun mäyrä herää talviuniltaan, on aika aloittaa pesäkolon kevätsiivous. Yllättäen pesästä löytyykin suloisia poikasia. Mäyräemo opettaa poikasilleen mäyrän elämän tärkeimmät taidot, mistä löytyy kastematoja ja kuinka pesäkoloa kaivetaan. Katso millaista on mäyrän elämä.

Ulos luontoon -ohjelma asensi riistakameroita mäyrän pesän lähettyville Helsingin Kuninkaansaareen. Mäyrien elämää kuvattiin keväästä syksyyn. Kameroille tallentui huikeita otoksia onkaloiden suojassa piilottelevien näätäeläinten salaperäisestä elämästä. Kaiken huipuksi pesästä löytyi kolme poikasta! Tämä oli erityisen ilahduttavaa, koska mäyrät eivät lisäänny joka vuosi. Mäyräperhettä seurattiin myös Ulos luontoon -ohjelmassa vuonna 2015, ja niistä tulikin sympaattisia julkkiksia. Mäyrien pesäonkalot ovat upeita taidonnäytteitä, ne saattavat olla jopa satoja vuosia vanhoja. Mäyrien pesäkolojen saloista lisää Ulos luontoon -ohjelmassa sunnuntaina 15.5 klo 18:15 TV1:llä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.

Luonto