Hyppää pääsisältöön

Jarkko ja kuuro Amerikka: Kampuksella kuuro poliisi

Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin.
Jarkko Keränen tapaa kuurojen yliopiston kampuksella poliisi Patrick Raderin. Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin. yletv1

TV1 perjantaina 11.8.2017 klo 20.00 - 20.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Maailmanmatkaaja Jarkko Keränen, itsekin viittomakielinen kuuro, matkustaa Amerikkaan tutustumaan viittomakielisiin ammattilaisiin aloilta, jotka Suomessa ovat kuuroille miltei mahdottomuus.

Jarkko ja kuuro Amerikka -sarjan kolmannessa osassa Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington on kuuroille erityisen tärkeä paikka, sillä siellä sijaitsee maailman ainoa viittomakielinen yliopisto Gallaudet. Jarkko pääseekin yöpymään yliopiston kampuksella, jossa tapaa kuuron kampuspoliisin, Patrick Raderin.

Yliopiston Motion light labissa työskentelevä kuuro Melissa Malzkuhn näyttää Jarkolle kaupunkia ja omaa työtään 3D-tekniikan parissa.

Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin.
Jarkko tapaa armeijakoulutuksen saaneen Keithin. Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin. yle tv1

Keith puhuu asepalveluksen puolesta

Suomessa kuuro on vapautettu asepalveluksesta, mutta armeijakoulutuksen saanut Keith Nolan taistelee Washingtonissa kuuroille pääsyä armeijaan.

Amerikan valtioiden järjestössä työskentelevä kuuro Pamela Molina-Toledo puolestaan on erikoistunut vammaisten oikeuksiin ja ihmisoikeuskysymyksiin, ja onkin saanut Chilen valtion lähettämään viittomakielelle tulkattuja tv-lähetyksiä.

Viisiosaisessa sarjassa Jarkko matkustaa Yhdysvalloissa länsirannikon Rochesterista, Atlanta-Huntsvilleen, Washingtoniin ja Austinin kautta San Franciscoon. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2016.

Lisää sarjasta:
Jarkko ja kuuro Amerikka

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.