Hyppää pääsisältöön

Jarkko ja kuuro Amerikka: Pitsaa, pitsaa!

Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin.
Jarkko Keränen opettelee San Franciscossa pitsan tekoa ravintolassa, jonka kaikki työntekijät ovat kuuroja. Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin. yle tv1

TV1 perjantaina 25.8.2017 klo 20.00 - 20.30
Katsottavissa Yle Areenassa.

Maailmanmatkaaja Jarkko Keränen, itsekin viittomakielinen kuuro, matkustaa Amerikkaan tutustumaan viittomakielisiin ammattilaisiin aloilta, jotka Suomessa ovat kuuroille miltei mahdottomuus.

Jarkko ja kuuro Amerikka -sarjan viidennessä osassa Jarkko opettelee San Franciscossa pitsan tekoa ravintolassa, jonka kaikki työntekijät ovat kuuroja ja asiakkaista 90 prosenttia kuulevia.

Kuuluisan gay-kaupunginosan Castron värikkääseen alueeseen ja historiaan Jarkko tutustuu kuuron taiteilijan Jon Kastrupin johdolla. Chinatownia Jarkolle näyttää siellä syntynyt Gabe Leung.

Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin.
Jarkko tapaa Piilaaksossa ohjelmistokehittäjä Vadim Milmanin. Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin. yle tv1

Piilaaksossa huippuosaajia

Piilaaksossa sijaitsevassa Oraclessa Jarkko tapaa kuuron ohjelmistokehittäjän Vadim Milmanin, jolta saa tietää, että Piilaakson teknologiayrityksissä työskentelee myös muita kuuroja.

Jarkko testaa myös Deafhood joogaa, lajin kehittäjän, Raja Rajeshwarin johdolla. Amerikan kiertueen viimeisenä päivänä on aika ihailla punapuumetsää ja kerrata matkan antia.

Viisiosaisessa sarjassa Jarkko matkustaa Yhdysvalloissa länsirannikon Rochesterista, Atlanta-Huntsvilleen, Washingtoniin ja Austinin kautta San Franciscoon. Sarja on esitetty edellisen kerran Ykkösellä vuonna 2016.

Lisää sarjasta:
Jarkko ja kuuro Amerikka

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.