Hyppää pääsisältöön

Jarkko ja kuuro Amerikka: Rekkakuski taisteli ajo-oikeuden

Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin.
Jarkko Keränen lähtee kuuron rekkakuskin Jesse Shelanderin kyytiin. Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin. yle tv1

TV1 perjantaina 18.8.2017 klo 20.00 - 20.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Maailmanmatkaaja Jarkko Keränen, itsekin viittomakielinen kuuro, matkustaa Amerikkaan tutustumaan viittomakielisiin ammattilaisiin aloilta, jotka Suomessa ovat kuuroille miltei mahdottomuus.

Jarkko ja kuuro Amerikka -sarjan neljännessä osassa Austinissa Jarkko pääsee tositoimiin vanhan harrastuksensa parissa ja ottaa matsin brasilialaisessa jujutsussa mestaruuksia voittaneen kuuron Garrett ”Deaf Grappler” Scottin kanssa. Miten sujuu Jarkolta paini pitkän tauon jälkeen?

Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin.
Jarkko valmistautuu ottelemaan Garrettin kanssa. Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin. yle tv1

Videobloggaaja Awtin taidonnäyte

Suomessakin viittomakielisten keskuudessa tunnettu videobloggaaja Austin ”Awti” Andrews antaa Jarkolle oppitunnin omasta viittomistyylistään ja näyttää Jarkolle kaupunkia. Awti kertoo Jarkolle elämästään CODAna eli kuurojen vanhempien kuulevana lapsena. Lisäksi Awti vie Jarkon illalliselle Etelä-Afrikasta kotoisin olevan kuuron ystävänsä luokse.

Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin.
Videobloggaaja Awti (vas.) vie Jarkon illalliselle ystävänsä luokse. Syntymäkuuro maailmanmatkaaja Jarkko tutustuu Amerikan matkallaan viittomakielisiin oman alansa ammattilaisiin. yletv1

Jarkko tapaa myös kuuron rekkakuskin, Jesse Shelanderin ja hänen kuurot kollegansa, Jennifer Campbellin ja Randall Doanen, joka ajoi kuuroille oikeuden ajaa rekkaa ammatikseen. Suomessa kuuro ei edelleenkään voi saada kuorma-autokorttia.

Viisiosaisessa sarjassa Jarkko matkustaa Yhdysvalloissa länsirannikon Rochesterista, Atlanta-Huntsvilleen, Washingtoniin ja Austinin kautta San Franciscoon. Sarja on esitetty edellisen kerran Ykkösellä vuona 2016.

Lisää sarjasta:
Jarkko ja kuuro Amerikka

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.