Hyppää pääsisältöön

Kansainvälinen levytyssopimus ja radiosoittoa Saksassa – suomalaisartisti Niilalla pyyhkii hyvin

Niila on jo tunnetumpi Saksassa kuin kotimaassaan Suomessa. Siitä hän saa kiittää Samu Haberia.

Niila // Kuva: YleX/Jussi Latvala

Laulaja-lauluntekijä Niila on tällä hetkellä onnellinen. Pitkään haaveiltu ja työstetty debyyttilevy Gratitude julkaistiin vähän aika sitten, ja kunnianhimoinen Saksan valloitus sujuu hyvin: Sinkut Sorry ja Restless Heart ovat soineet mukavasti Saksan radioissa, ja yksi ensi syksyn Saksan kiertueen keikkapaikoista on jo vaihdettu isompaan. Myös autovalmistaja BMW valitsi Niilan kirjoittaman A Hundred Years -nimisen kappaleen juhlavuotensa tunnuskappaleeksi, mikä tietää artistin musiikille lisää kansainvälistä näkyvyyttä.

- Toivottavasti jossain vaiheessa voin sanoa olevani iso nimi Saksassa. Nyt edetään pikkuhiljaa, mutta ehkä olen jo telkkari- ja radioesiintymisien takia siellä vähän tunnetumpi kuin täällä Suomessa.

Niilan Saksan valloitus alkoi vuosi sitten, kun hän sopi yhteistyöstä pitkäaikaisen ystävänsä, Sunrise Avenuen keulahahmo Samu Haberin kanssa. Niila pääsi lämmittelemään yhtyettä tuhatpäisten yleisöjen eteen Saksaan, ja bändin management auttoi myös Niilaa saamaan jalkaa oven väliin.

- Saksa on iso maa, jossa kilpailu musiikkibisneksessä on kovaa. Ei ole mitenkään itsestäänselvää, että saa edes kappaleitaan levy-yhtiöille kuunteluun.

Alkuvuodesta Niila sai virallisesti solmittua kansainvälisen levytyssopimuksen Saksan Universal Musicin kanssa. Virallinen sopimus oli pitkän työn tulosta, vaikka levy-yhtiö julkaisi jo viime kesänä Niilan Sorry-ep:n. Niila luonnehtii sopimusneuvotteluita väsytystaisteluksi.

- Läheteltiin sinne biisejä, ja he alkoivat vähittelen kiinnostua. He kävivät katsomassa monia keikkojani ja tapasimme myös kasvotusten useaan kertaan. He etsivät varmasti artisteja, joilla on koko paketti jo kasassa.

Niila on hionut omaa pakettiaan kasaan pitkään. Hän on tehnyt musiikkia jo kauan ja esiintynyt pienillä klubikeikoilla Suomessa. Suuremman läpimurron tekemisen kotimaassa hän kokee kuitenkin hieman vaikeaksi.

- Ehdottomasti olisi mahtavaa jos homma tälläkin lähtisi, mutta enkun kieli on Suomessa aina vähän vaikea. Olisi mukavaa vetää keikkaa täälläkin enemmän.

Miksi Niilan levyjulkkareita juhlittiin Suomessa eikä Saksassa? Kuuntele koko Himotuimmat-haastattelu alta!