Hyppää pääsisältöön

Komisario Lewis – suosikkisarjan päätöskausi

Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla sarjan viimeinen tuotantokausi.
Rikostutkijat Robert "Robbie" Lewis (Kevin Whately) ja James Hathaway (Laurence Fox) jatkavat yhteistyötä sarjan viimeisiksi jäävissä jaksoissa. Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla sarjan viimeinen tuotantokausi. yle tv1

TV1 lauantaisin 4. - 18.8.2018 klo 15.10 - 16.40 (9. tuotantokausi uusintana)
Areenassa 10 päivää

Komisario Lewis (12) on maanläheinen rikostutkija. Hän ei tunne kirjanoppineiden maailmaa yhtä perusteellisesti kuin työtoverinsa James Hathaway.

Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään uusintana yhdeksäs ja samalla sarjan viimeinen tuotantokausi. Lewisiä on esitetty viimeksi Ykkösellä 2016, joilloin ruutuun saatiin myös seitsemäs ja kahdeksas kausi.

Päärooleja näyttelevät karismaattiset Kevin Whately ja Laurence Fox. Pitkään jatkunut sarja päättyy, sillä molemmat tähtinäyttelijät halusivat lopettaa rooleissaan.

Seitsemäs kausi – Pärjääkö Lewis hetken omillaan?

Kirjailija Colin Dexterin hahmon, Robert ”Robbie” Lewisin rikostutkimukset jatkuvat Oxfordissa seitsemännellä tuotantokaudella kolmen jakson verran.

Komisariolla on hyvät suhteet työpariinsa Hathawayhin ja kuolinsyyntutkija Laura Hobsoniin (Clare Holman). Esimies Jean Innocent (Rebecca Front) osaa myös käsitellä Lewisia.

Lewis joutuu pärjäämään hetken omillaan, kun toinen luottohenkilöistä huomaa olevansa loman tarpeessa.

Tuotanto: ITV Production/ Granada/WGBH Boston, 2013.

Kahdeksas kausi – Uusi innokas ylikonstaapeli

Kahdeksannella kaudella Lewis nauttii eläkepäivistään. James Hathaway on saanut ylennyksen komisarioksi ja uuden työparin, innokkaan ylikonstaapelin Lizzie Maddoxin (Angela Griffin).

Jean Innocent näkee, että Hathaway kaipaa kokeneempaa taustatukea ja pyytää Lewisin takaisin ruotuun.

Tuotanto: ITV Production/Granada/WGBH Boston, 2014.

Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla viimeinen tuotantokausi.
Lontoossa kannuksensa ansainnut Joe Moody (Steve Toussaint) tulee Lizzie Maddoxin (Angela Griffin) päälliköksi. Brittiläisestä suosikkisarjasta nähdään yhdeksäs ja samalla viimeinen tuotantokausi. yle tv1

Yhdeksäs kausi – Ennakkoluuloja Lontoosta

Yhdeksännen kauden jaksoissa Jean Innocent on ojentanut valtikkansa eteenpäin. Poliisiasemaa luotsaa Lontoossa kannuksensa ansainnut poliisiylijohtaja Joe Moody (Steve Toussaint).

Suvaitsevaisuuden kehdosta saapuvalla miehellä tuntuu olevan tuomisinaan kasa ennakkoluuloja.

Lewis joutuu heti Moodyn hampaisiin. James Hathaway tekee tiliä muistisairaudesta kärsivän isänsä kanssa, jonka elämästä ja ajatuksista hän huomaa tietävänsä vähemmän kuin uskoi.

Lewis. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: ITV Production/ Granada/WGBH Boston, 2015. Sarjan yhdeksäs kausi on esitetty Ykkösellä aikaisemmin 2016.

Colin Dexterin hahmot: Ylikomisario Morse ja komisario Lewis

Ylikomisario Morse
Ylikomisario Morsen (John Thaw) työparina oli Robert "Robbie" Lewis (Kevin Whately). Ylikomisario Morse yle tv1

Suosikkisarja Nuori Morse kertoo omaperäisen Endeavour Morsen poliisiuran alkuvuosista. Sarja syntyi taustoittamaan kirjailija Colin Dexterin luoman ylikomisario Morsen elämää. Millainen Morse oli nuorena, ja kuinka hän muuttui Oxfordin komennuksensa aikana?

Dexterin dekkareihin pohjautuvan Ylikomisario Morse -sarjan ensimmäisen elokuvan valmistumisesta tuli vuonna 2012 kuluneeksi neljännesvuosisata.

Karismaattisen ylikomisario Morsen roolia näyttelee John Thaw ja työparinaan hänellä on Kevin Whatelyn esittämä Robert "Robbie" Lewis.

Komisario Lewis sai oman sarjansa vuonna 2006. Suomessa sarjaa on esitetty Ykkösellä vuodesta 2009 alkaen. Ylikomisario Morsen jatkajaksi syntynyt sisarsarja on elänyt pidempään kuin edeltäjänsä, joka päättyi seitsemänteen kauteen.

Itse kirjailija Colin Dexter on ollut varmistamassa, että tarinat jatkuvat alkuperäisten kirjojen ja Morse-sarjan hengessä.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.