Hyppää pääsisältöön

Merkkaa muistiin kisakesän kohokohdat!

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Kesä tulee kohisten ja niin tulevat myös kilpailut! Kesän suurimmat ratsastuskilpailut painottuvat heinä- ja elokuulle. Lisäksi elokuussa päästään jännittämään Rion Olympialaisia. Kisakesä tarjoaa taas paljon tapahtumia, merkitse ylös ainakin nämä!

KESÄKUU

4.–5.6. Lännenratsastuksen reining-kisat
Kesän kisakauden tunnelmaan pääsee hyvin mukaan seuraamalla lännenratsastuksen reining-kisoja Hyvinkäällä. Reining on lännenratsastuksen vastine kouluratsastukselle, tosin ainut askelaji kilpailuissa on laukka.

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

HEINÄKUU

14.–17.7. Salo Horse Show
Salossa järjestetään mm. LähiTapiola Grand Prix – sarjan 4. osakilpailu, sekä perinteinen kaksintaisteluturnaus.

29.6.-3.7. Finnderby Ypäjä
Finnderby on kisakesän ehdoton kohokohta. Maineikkaan ja vaikeana pidetyn Finnderby –nimikkoestekilpailun lisäksi Ypäjällä kisataan myös koulu- ja esteratsastuksen sekä vammaisratsastuksen PM-kilpailut. Tunnelmaa lisää kansainväliset lännenratsastuksen reining-kilpailut. Myös kenttäratsastuksen SM-kisat ratsastetaan tänä vuonna Finnderbyn yhteydessä.

8.-10.7 Savonlinna Opera Games
Perinteiset esteratsastuskilpailut on järjestetty Savonlinnassa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Viikonlopun aikana kisataan yhteensä 15. luokkaa eri tasoilla.

27.–31.7. Hanko SeaHorse Week
GP:n 5. osakilpailujen lisäksi Hangossa järjestetään myös helpomman tason luokkia. Tapahtuma on kaikille avoin, joten se on oiva tapa viettää kesäpäivä ilmaiseksi.

29.-31.7.2016 Tuntiratsastajien SM-kisat

Kolmipäiväiset tuntiratsastajien mestaruuskilpailut eli tuntsarit järjestetään tänä vuonna Kuopiossa. Kisoissa pääsee näyttämään taitojaan sekä koulu- että esteratsastuksessa. Tuntsarit ovat kuuluisia hyvästä ja kannustavasta kisatunnelmasta sekä hyvästä kilpailuhengestä.

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

ELOKUU

6.7.8 Kansallinen poninäyttely
Vermossa järjestettävä kansallinen poninäyttely on Suomen suurin vuosittainen ponitapahtuma. Tapahtumassa on mahdollista tehdä lähes kaikkea, mitä ponin kanssa voi tehdä. Näyttelyiden ja kilpailujen lisäksi tapahtumassa kisataan myös poniagilitya.

4.-7.8 Power Cup finaali Ypäjä
Tämän vuoden Power Cup –finaali kisataan Ypäjällä. Powercup on yhdistetty kilpailu, johon kuuluu sekä koulu- että esteratsastuskoe. Tulokset saadaan laskemalla sijaluvut yhteen.

18.-21.8. Kouluratsastuksen SM
Kouluratsastuksen Suomen mestaruuskisat käydään myös Ypäjällä. Kisoja voi seurata SRL:n youtube-kanavalta sekä livelähetyksenä, että jälkikäteen.

26.–28.8. Esteratsastuksen SM
Esteratsastuksen juniorien, nuorten ja seniorien Suomen mestaruuskilpailut käydään tänä vuonna Tuurissa. Seniorien mestaruuskilpailuja voi seurata myös TV2:lta. Alustava lähetysaika on klo 17.30-19.00.

5.-21.8 Kesäolympialaiset Rio De Janeirossa

Elokuussa koko urheilumaailman katseet kääntyvät Rio De Janeiroon. Ratsastuksen olympialajeja ovat koulu- este ja kenttäratsastus. Kenttäratsastuksessa Suomea edustaa Elmo Jankkari. Koulu- ja esteratsastuksessa ei kilpaile suomalaisia, mutta siitä huolimatta ne ovat huikean jännitävät kisat, jossa esiintyvät maailman huiput.

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

SYYSKUU

9.–11.9. GP-finaali

Grand Prix –kilpailujen osakilpailuja voi seurata koko kesän kuudella eri paikkakunnalla. Kilpailu saadaan päätökseen Helsingissä järjestettävässä finaalissa, jossa osakilpailujen parhaiten pärjänneet kisaavat mestaruudesta. 11.9 TV2 esittää esteratsastuksen finaalin noin klo. 17.00-18.00.

7.–18.9. Rio de Janeiro paraolympialaiset

Syyskuussa on myös odotettujen paraolympialaisten vuoro. Suomella on kisoissa peräti kaksi maapaikkaa, joille vahvimmat ehdokkaat ovat Katja Karjalainen sekä Jaana Kivimäki.

Teksti: Veera Ojola

Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.