Hyppää pääsisältöön

Suomi 15. sijalla Euroviisujen Semifinaali 1:ssä - pisteet läheltä ja kaukaa eivät riittäneet finaalipaikkaan

Suomen kilpailuedustaja Sandhja kappaleellaan "Sing it Away" jäi kauas finaalipaikasta Eurovision Laulukilpailussa 2016.

Viisujen semifinaalien ja finaalin pisteet on nyt julkaistu. Aikaisin sunnuntaina 15.5. julkaistusta datasta irroitetun taulukon ja pisteyhteenvedon mukaan 1. semifinaalissa äänestäneiden maiden asiantuntijaraadit olivat hanakampia äänestämään Sandhjan jatkoon kuin kansalliset viisuraadit.

Yleisöäänipisteitä Suomi sai neljältä maalta - yhteensä 16 - ja nämä tulivat Virolta (7 pistettä), Ruotsilta (6 p), Islannilta (2 p) ja Unkarilta (1 p)

Asiantuntijat arvostivat Suomea yleisöitä korkeammin, kahdeksan maan raadit antoivat yhteensä 35 pistettä. Pisteet tulivat Armeniasta (8 p), Tsekistä (7 p), Maltalta (5 p), Unkarista (4 p), Ruotsista (4 p), Espanjasta (3 p), Alankomaista (2 p) ja Itävallasta (2 p).

Yhteensä Sandhja sai 51 pistettä. Tämä oikeutti 15. sijaan. Suomen taakse Semifinaali 1:ssä jäivät Kreikka, Moldova ja Viro. Ensimmäisen semifinaalin voitti Venäjä selkeästi 342 pisteellä, Armenian tullessa toiseksi 243 pisteellä.

Ukrainan Jamala voitti Ruotsin Tukholmassa 61. kerran järjestetyn Eurovision laulukilpailun kappaleella 1944.

Kommentit