Hyppää pääsisältöön

FC Schalke 04 astelee elektronisen urheilun areenoille

FC Schalke 04:n League of Legends joukkue
FC Schalken ensimmäinen League of Legends -joukkue. FC Schalke 04:n League of Legends joukkue Kuva: FC Schalke FC Schalke 04,League of Legends

Yksi maailman suurimmista jalkapalloseuroista, Saksan Bundesliigassa pelaava FC Schalke 04, on ostanut itselleen League of Legends -joukkueen.

League of Legendsin korkeimmalla tasolla pelaava Elements-joukkue siirtyy tästä päivästä alkaen suoraan Schalken alaisuuteen. Samalla myös joukkueen liigalisenssin omistajuus siirtyy saksalaiselle jalkapallojätille. Kyseessä on ensimmäinen suuri kauppa, jossa elektronisen urheilun joukkue siirtyy pelaamaan perinteisen urheiluorganisaation alle.

FC Schalken puheenjohtaja Moritz Beckers-Schwarz perustelee hankintaa omassa kannanotossaan seuraavasti:

“Elektroninen urheilu on muuttunut viimeisten vuosien aikana yhä enemmän ammattimaiseksi. Me haluamme nopeuttaa tätä prosessia tarjoamalla pelaajillemme parhaimmat mahdolliset harjoitteluolosuhteet sekä mahdollistamalla heidän kehittymisensä ammattilaisiksi. Olemme hyvin sitoutuneita tähän projektiin ja aiomme integroida joukkueen osaksi organisaatiotamme.”

Schalkessa toimiva elektronisen urheilun päällikkö Tim Reichert on myös tyytyväinen tilanteeseen:

“Me halusimme toimia nopeasti ennen seuraavan kauden alkua. Nämä pelaajat ovat hyvin menestyksennälkäisiä sekä taitavia ja pelille omistautuneita. Aiomme asettaa uudet standardit koko elektroniselle urheilulle integroimalla tämän joukkueen organisaatioomme.”

FC Schalke 04 aikoo pitää vielä uuden lehdistötiedotteen toukokuun 19. päivänä.

Kommentit