Hyppää pääsisältöön

Penisdokumentti

Cerne Abbasin jätti eteläisessä Englannissa
Cerne Abbasin jätti sijaitsee eteläisessä Englannissa. Rinteeseen tehdyn jättikuvan ikää ja alkuperää ei tunneta. Cerne Abbasin jätti eteläisessä Englannissa teeman tiede

Tiededokumentti kertoo kaiken, mitä olet koskaan halunnut tietää peniksestä (etkä ole edes keksinyt kysyä).
Areenassa 30 päivää

Peniksen tarina biologisena rakenteena on miljoonia vuosia vanha ja sillä on tärkeä merkitys myös kulttuurisena ilmiönä. Sitä on palvottu ja muokattu. Ja ihanteet sen koosta ja muista ominaisuuksista ovat vaihdelleet eri kulttuureissa niin uskonnollisista, esteettisistä kuin tieteellisistä syistä: iso, pieni, ympärileikattu, venytetty...

Penisdokumentissa etsitään Jeesuksen esinahkaa ja tutustutaan Japanin suurimpaan fallosfestivaaliin, penistä palvovan uskonnon temppeliin Kanadassa ja suurennusleikkaukseen Beverly Hillsissä. Lisäksi dokumentti kertoo eläinmaailman peniksistä suhteessa suurimmasta (eräs ankka) kaikkein vanhimpaan tunnettuun (erään kalan fossiili).

  • Penisdokumentti (Dickumentary), USA 2015. O: Sofian Khan

Lue lisää:

Seksin toukokuu Yle Teemalla

Yle Teeman toukokuu on täynnä seksiä! Tarjolla on laaja kattaus musiikki-, tiede- ja historiadokumentteja seksistä ja seksuaalisuudesta, sekä aisteja hiveleviä elokuvia yleisöä alati kiehtovasta aiheesta.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa