Hyppää pääsisältöön

Saravon Pekka, Pekka, Pekka, Pekka – Tappara-pelaajan nimeä hoilataan MM-otteluissa, vaikka hän ei edes ole mukana joukkueessa

Pekka Saravo edusti Suomen joukkuetta MM-tasolla viimeksi vuonna 2007. Vuoden 2016 kisoissa Leijona-fanit kuitenkin laulavat hänestä.

Pekka Saravo eli Saravon Pekka. // Kuva: Tomi Hänninen

Vuoden 2016 jääkiekon MM-kisat tullaan muistamaan ainakin kahdesta suomalaispelaajasta: aikuisten tasolla kansainvälisen läpimurron tehneestä Patrik Laineesta sekä Pekka Saravosta.

Toisin kuin Laine, Saravo ei ole mukana Suomen joukkueessa. Silti hänen nimeään lauletaan pelien aikana: Saravon Pekka, Pekka, Pekka, Pekka, Pekka, Pekka...

Tamperelainen rap-kolmikko Mansesteri teki tänä keväänä Tampereen Tapparan Liiga-joukkueelle kannatuslaulun, joka vei Tapparan aina Suomen mestaruuteen saakka. Ratkaisevan seitsemännen välieräpelin kynnyksellä julkaistu Saravon Pekka -kappale myötäilee DVBBS & Borgeousin Tsunami-biisiä. Tärkein ero kappaleiden välillä on se, että Mansesterin versiossa kertosäkeessä hoetaan Saravon Pekkaa.

Kappaleen alkuperäisversiota, Tsunamia, on luukutettu Suomen joukkueen peleissä MM-kilpailuissa Pietarissa. Kappale soi viimeksi sunnuntaina 15. toukokuuta Suomen kohdatessa Slovakian joukkueen. Katsomossa kappaletta kuitenkin hoilataan Saravon Pekka -biisin sanoilla.

Miltä tuntuu, kun omaa nimeä hoilataan kisoissa, joissa ei itse edes pelaa? Soitimme Pekka Saravolle.

- Huvittaa aika suuresti, Saravo sanoo.

Saravon mukaan kyseessä on ensisijaisesti bilebiisi, eikä kappale henkilöidy häneen. Saravo kertoo, että Mansesterin versio kappaleesta on lähinnä hyvän fiiliksen biisi. Pelaaja epäilee, että kappaleen suosiota Venäjän kisoissa on edesauttanut se, että suomalaisfanit ovat juoneet paikallisia pubeja tyhjiksi.

- Siinä on sen verran helpoo kertosäe, että sen pystyy vetämään hieman enemmänkin juubassa, Saravo kommentoi.

Kappale oli kovassa luukutuksessa etenkin Tapparan mestaruusjuhlissa Tampereen torilla tänä keväänä. Se onkin syy siihen, miksi Saravo yhdistää biisin hyviin muistoihin ja hienoihin hetkiin.

"Siinä on sen verran helpoo kertosäe, että sen pystyy vetämään hieman enemmänkin juubassa"― Pekka Saravo

- En ole kuitenkaan esimerkiksi antanut lapseni soittaa kappaletta kotona. Se jää liian korvamadoksi. Ei sitä jaksa koko aikaa soittaa.

Saravo edusti Suomea, kun jääkiekon MM-kilpailut järjestettiin Venäjällä edellisen kerran vuonna 2007. Tuolloin Suomi sai kilpailuissa hopeaa. Nyt Saravo liputtaa Suomen kultamitalin puolesta – eikä vähiten sen vuoksi, että joukkueessa pelaa Aleksander Barkov, jolle Saravon mukaan voitaisiin tehdä oma fanibiisi.

- "Sasha" on niin kova jätkä, mahtava ihminen ja kova pelimies. Sen mitä ehdin katsoa eilisestä pelistä, niin hän voitti jokaisen aloituksen ja kulmaväännön, Saravo sanoo.

Kuuntele alta myös Saravon Pekka -biisin alkuperäisversio.

Lue myös:

"Suomen kentällisiin ei ole tullut suuria muutoksia, toisin kuin mun kroppaan" – MM-lätkä YleX:n Jenspan selostamana on parasta ikinä

Jos Leijona-joukkue pitää mielessään nämä hetket, se voittaa MM-kultaa

Patrik Laine paukutteli kiekkohistoriaa – ja se huomattiin sekä ulkomailla että somessa

Tunnistatko Leijona-pelaajat ulkonäön perusteella? Testaa!