Hyppää pääsisältöön

Jakso 10: Re: Re: Vs: Sähköpostiko kuollut?

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Sähköposti on moneen kertaan julistettu kuolleeksi teknologiaksi, mutta kovin eloisalta se vielä tänä aamuna näytti. Vikasietotila analysoi tyypillisen rönsyilevään tyyliinsä meilin vahvuuksia ja heikkouksia, joista suurimmat liittyvät sihen, etteivät ihmiset osaa lukea. Moinen rajoitus ei koske tämän jakson vieraan Mari-Sanna Paukkerin yhtiön kehittämää ohjelmistoa, joka osaa muun muassa tulkita meilien ja keskustelupalstojen sisältöä kielellä kuin kielellä. Jakson lopuksi rakennetaan henkilökohtainen Dropboxin korvike ja intoillaan & vihastellaan sähköpostista.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Vikasietotila

Kommentit
  • Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

    Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

    Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

  • Ääni on toinen, uusi maailma

    Äänillä voi muuttaa kuvan tunnelman.

    Äänimaailma muuttaa kaiken. Äänillä - esimerkiksi musiikilla - voi muuttaa kuvan tunnelman. Äänellä voi tulkita kuvaa ja vaikuttaa katsojan tunteisiin voimakkaasti. Kuvauksissa alkuperäisen äänen taltiointi on tarkkaa työtä. Ääniä voidaan myös tehdä tarkoituksella erikseen ja niitä voidaan järjestää haluttuun järjestykseen.

Media- ja digitaidot