Hyppää pääsisältöön

Viipperä

Pikku Kakkonen: Viipperät
Pikku Kakkonen: Viipperät Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Askartele viipperät leikkeihin tai lastenkutsujen koristeiksi.

Tarvikkeet

Leikkaa askartelupapereista kaksi samankokoista, neliönmuotoista palaa, mutta älä taita reunoja pöytää vasten. Liimaa paperit nurjaltapuolelta kiinni toisiinsa. Leikkaa viilto kulmista keskelle. Jätä muutaman sentin tyhjä tila keskelle. Taittele joka toinen kulma keskelle, älä taita reunoja, vaan jätä pyöreiksi. Jos haluat tehdä tuulessa toimivan viipperän, pujota helmi rautalankaan ja tee viipperän keskelle varovasti saksille reikä. Tee muovipillin yläosaan neulalla rautalangan mentävä reikä. Pujota rautalanka viipperän reiän ja pillin reiän läpi ja sido varovasti, jotta viipperä pääsee pyörimään. Testaa puhaltamalla viipperään. Jos haluat viipperän koristeeksi pilleihin, leikkaa neliöistä pienempiä. Voit liimata kaikki sakarat kiinni keskelle ja teipata tai sitoa rautalangalla pilliin kiinni, jotta pillistä juominen onnistuu helposti.

Pikku Kakkonen Pinterestissä

 • Vahvuusvariksen tarinat

  Vahvuusvaris opettaa tunnistamaan luonteenvahvuuksia.

  Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

 • Pyjamasirkuksessa riemuitaan musiikin, sirkuksen ja leikin voimalla

  Pikku Kakkosen lastenkonsertti pe 2.4. klo 9:15 Yle TV2:ssa.

  Pikku Kakkosen lastenkonsertissa ihmetellään tuttujen juontajien unia yhdessä Sorin Sirkuksen taitureiden ja monitaitoisen Pikku Papun orkesterin kanssa. Konsertti nähdään Yle TV2:ssa perjantaina 2.4. klo 9:15.

 • Urheat pupuset Pikku Kakkosessa

  Urheat pupuset urheasti matkaan!

  Urheat pupuset (Brave Bunnies) tutkivat suurta maailmaa yhdessä perheensä kanssa. Pupuset seikkailevat Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 7.3. alkaen.

 • Liiku leikiten! - välineet liikuntaleikkeihin kotoa!

  Pikku Kakkosessa kannustetaan liikkumaan.

  Mitä kaikkea voi toteuttaa sanomalehtikeppihevosella, taikamatolla sekä pyykkinarulla ja -pojilla lasten liikunnassa? Entä mikä kulkuväline sopii hyvin hierontaan? Liiku leikiten! Areenassa keskiviikkona 10.3.