Hyppää pääsisältöön

Viipperä

Pikku Kakkonen: Viipperät
Pikku Kakkonen: Viipperät Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Askartele viipperät leikkeihin tai lastenkutsujen koristeiksi.

Tarvikkeet

Leikkaa askartelupapereista kaksi samankokoista, neliönmuotoista palaa, mutta älä taita reunoja pöytää vasten. Liimaa paperit nurjaltapuolelta kiinni toisiinsa. Leikkaa viilto kulmista keskelle. Jätä muutaman sentin tyhjä tila keskelle. Taittele joka toinen kulma keskelle, älä taita reunoja, vaan jätä pyöreiksi. Jos haluat tehdä tuulessa toimivan viipperän, pujota helmi rautalankaan ja tee viipperän keskelle varovasti saksille reikä. Tee muovipillin yläosaan neulalla rautalangan mentävä reikä. Pujota rautalanka viipperän reiän ja pillin reiän läpi ja sido varovasti, jotta viipperä pääsee pyörimään. Testaa puhaltamalla viipperään. Jos haluat viipperän koristeeksi pilleihin, leikkaa neliöistä pienempiä. Voit liimata kaikki sakarat kiinni keskelle ja teipata tai sitoa rautalangalla pilliin kiinni, jotta pillistä juominen onnistuu helposti.

Pikku Kakkonen Pinterestissä

 • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus avaa musiikin perusteita

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksessa musiikkileikitään.

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen musiikkikokonaisuudessa leikitään musiikin peruselementeillä. Musiikinopettaja Aviv Ben-Yehudan suunnittelemissa peleissä tutustutaan sävelasteikkoihin, rytmeihin, melodioihin, intervalleihin ja sointuihin. Näistä elementeistä kootaan tuttuja lastenlauluja.

 • Mediataitoviikko 2020 Pikku Kakkosessa

  Mediataitoviikkoa vietetään 10.-16.2.2020.

  Pikku Kakkonen osallistuu Mediataitoviikkoon jakamalla koko viikon ajan vinkkejä Pikku Kakkosen ohjelmistosta ja mediankäytöstä.

 • Apua on tulossa!

  Pikku Kakkosessa tutustuaan ensihoidon ammattilaisiin.

  Pikku Kakkosen Apua on tulossa! -sarjassa tutustutaan ensihoidon ammattilaisiin. Ensihoidossa on kysymys potilaan hoitamisesta aina kiireellisestä tilan arvioimisesta tarkoituksenmukaiseen jatkohoitoon kuljettamiseen asti.