Hyppää pääsisältöön

Kiusatut – tarinoita selviytymisestä

Minkälaiset jäljet kiusaaminen jättää ja voiko niistä koskaan päästä yli?
Kolme koulukiusattua nuorta kertoo oman selviytymistarinansa. Minkälaiset jäljet kiusaaminen jättää ja voiko niistä koskaan päästä yli? yle tv1

TV1 tiistaina 24.5.2016 klo 19.47 - 20.30, uusinta lauantaina 28.5. klo 14.15
Yle Areenassa 30 päivää

Minkälaista on koulukiusatun elämä koulun jälkeen? Minkälaiset jäljet kiusaamiskokemukset jättävät ja voiko niistä koskaan päästä yli?

Dokumentissa kolme koulukiusattua nuorta kertoo oman selviytymistarinansa.

Elsa keskeytti lukion

Reilut kaksi vuotta sitten tamperelainen Elsa oli täynnä tulevaisuuden suunnitelmia. Hänet oli juuri valittu opiskelemaan arvostettuun lukioon. Pian opintojen aloittamisen jälkeen arki uudessa koulussa alkoi muodostua painajaiseksi.

Vain yhden opiskeluvuoden jälkeen Elsa joutui keskeyttämään opintonsa kiusaamisen aiheuttamien sosiaalisten pelkotilojen vuoksi. Pystyykö Elsa aloittamaan vielä uudestaan lukio-opinnot?

Minkälaiset jäljet kiusaaminen jättää ja voiko niistä koskaan päästä yli?
Elsa ja Moona toipuvat rankoista kokemuksistaan. Minkälaiset jäljet kiusaaminen jättää ja voiko niistä koskaan päästä yli? yle tv1

Mitä kuuluu Moonalle ja Kimmolle?

Tamperelainen Moona on lopettanut peruskoulun ja viettää tällä hetkellä sapattivuotta toipuen rankoista kokemuksistaan.

Kimmo on helsinkiläinen hip hop tanssija, artisti ja kouluttaja, joka vetää break dance työpajoja sekä kiertää kouluissa puhumassa koulukiusaamisesta.

Miten koulukiusaaminen on muuttanut Moonan ja Kimmon elämää? Miten he ovat selvinneet eteenpäin?

Minkälaiset jäljet kiusaaminen jättää ja voiko niistä koskaan päästä yli?
Kimmo kiertää kouluissa puhumassa kiusaamisesta. Minkälaiset jäljet kiusaaminen jättää ja voiko niistä koskaan päästä yli? kiusatut tarinoita selviytymisestä,Yle TV1

Ammattilaiset nuorten apuna

Dokumentissa vieraillaan tamperelaisella Messinpajalla. Minkälaista työtä ammattilaiset tekevät kiusattujen nuorten parissa?

Ohjelmassa tutustutaan Arja Tiili dance companyn kiusaamisen vastaiseen toimintaan, heidän Break the Fight esitykseensä sekä työpajaansa.

Ohjaaja: Antti Kuivalainen. Käsikirjoittaja: Sanna Reinumägi. Kuvaajat: Antti Kuivalainen, Italo Moncada ja Toni Tuominen. Tuottaja: Nenna Summanen. Tuotanto: Endemol Shine Finland Oy, 2015.

Yle käsittelee alkavalla viikolla laajasti nuorten mielenterveyttä.

Lisää aiheesta:
Maanantaina 23.5. klo 21.30 Dokumenttiprojekti: Valkoinen raivo
Keskiviikkona 25.5. klo 19.00 Prisma: Kun mieli on sairas
Draamasarja Sekasin Yle Areenassa ja TV2:lla 23.5. alkaen
Yle Uutiset: Kun koulukiusaaminen voisi tappaa – Maija oli mahdollinen koulusurmaaja

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.