Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkoselle Onnimanni-palkinto

Katti Matikainen seisoo kirjapinon vieressä
Katti Matikainen seisoo kirjapinon vieressä Kuva: Yle Kuvapalvelu katti matikaisen kirjamylly,kirjat

Lastenkirjainstituutti on myöntänyt vuoden 2016 Onnimanni-palkinnon Pikku Kakkoselle. Palkinto myönnetään monipuolisesta työstä lastenkirjallisuuden näkyvyyden ja lukuharrastuksen edistämisen hyväksi.

Palkintoraadin perusteluissa todetaan, että Pikku Kakkonen on liki neljänkymmenen vuoden aikana nostanut ansioituneesti esiin lastenkirjallisuutta ja tarinankerronnan perinnettä. Kuluneena vuonna lastenkirjallisuuden rooli on perustelujen mukaan vahvistunut entisestään.

Lastenkirjainstituutti mainitsee muun muassa Katti Matikaisen kirjamylly -ohjelman sekä Pirkka-Pekka Peteliuksen, joka jatkaa Lasse Pöystin aloittamaa iltasatuperinnettä.

“Palkinto on hieno tunnustus Pikku Kakkosen työlle. Ja on hienoa, ettei kirjallisuutta ja televisiota aseteta vastakkain, vaan ne nähdään toisiaan tukevina välineinä. Televisio on hyvä väline esitellä kirjoja ja esittää kirjojen tarinoita.”, Ylen lastenohjelmien tuottaja Teija Ryösä toteaa.

Onnimanni-palkinto on jaettu vuodesta 1993 lähtien lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa ja merkitystä edistävästä teosta tai toiminnasta.

Tietoa Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinnosta