Hyppää pääsisältöön

Syke-jaksoarvio: Jotain lainattua, jotain sinistä ja jotain aivan kamalaa

Alttarilla
Alttarilla Syke (tv-sarja)

Tästä jaksosta ei dramatiikkaa puuttunut: Ilmarin ja Marleenan häissä ei kaikki sujunut oppikirjan mukaan ja lopussa oli ehkä koko Syke-historian kamalin kohtaus: Jarkko putoaa hissikuiluun!

Kun mä sinut kohtasin

syke
Johanna ja Max pelastavat Elinan hengen. syke Syke (tv-sarja)

Jakson onnellisin pariskunta on helppo osoittaa: Marleena ja Ilmari saavat vihdoin toisensa. Juhlakansan kulisseissa sen sijaan kuohuu: Lenita ei osaa päättää haluaako Olavin mukaan vai ei, Jarkko jää pois häistä, koska hän riitelee Iiriksen kanssa tämän perintörahoista. Holopainen taas loukkaantuu, koska ei saa kutsua ollenkaan (olisitteko te kutsuneet?) ja Max aukoo totutusti päätään kaikille, koska on valmis nostamaan kytkintä koko sairaalasta ja tyytymätön parisuhdestatukseensa.

Hääjuhlat saavat dramaattisen käänteen, kun neurokirurgi Elina meinaa tukehtua ruokaansa ja tuupertuu pöytään. Kun Johanna ja Max lähtevät yhdessä viemään Elinaa sairaalaan, Toni ei voi peitellä mustasukkaisuuttaan. Ehkä siihen on aihettakin, sillä Johanna ja Maxin välillä ei ole pelkästään ystävyyttä. Max tunnustaa Johannalle, että hän haluaisi Johannan takaisin.

Ihme kyllä Johanna ei langennut Maxin viettelyyn, vaikka luulen, ettei se ollut aivan helppoa. Kun hän tulee myöhään sairaalasta kotiin, hän on valmiina kohtaamaan mustasukkaisen miehensä. Mutta Toni sanookin olevansa vilpittömästi ylpeä Johannasta, koska tämä pelasti Elinan, eikä ainakaan myönnä olevansa mustasukkainen.

Vakuuttiko Tonin reaktio?

Taktinen veto. Sisällä kuohuu, mutta pinta on tyyni. Ei tämä vielä tähän jäänyt.
38% (272 ääntä)
Toni on mustasukkainen, mutta ymmärtää, ettei Johannan rajoittamisesta ole hyötyä.
34% (246 ääntä)
En usko, että Toni on enää mustasukkainen. Hän on kasvanut Sveitsissä.
19% (139 ääntä)
Ei vakuuta. Toni ei ole missään vaiheessa ollut ylpeä Johannasta vaan painostanut häntä lopettamaan lääkiksenkin!
9% (62 ääntä)
Ääniä yhteensä: 719

Lenitan ja Olavin juttu on ohi?

syke
"Virolainen spurgu" ei saa Olavilta sympatiaa. syke Syke (tv-sarja)

Lenita päättää ottaa Olavin suhteen ison askeleen ja pyytää hänet avecikseen Marleenan ja Ilmarin häihin. Olavi ei pääse kirkkoon, mutta Lenita houkuttelee hänet hääjuhlaan. Kirkossa Lenita tuleekin katumapäälle ja laittaa Olaville viestin, että hän joutuu lähtemään kotiin pahoinvoinnin vuoksi. Hän kuitenkin jää juhlimaan muiden mukana, eikä huonovointisuudesta ole tietoakaan.

Tässä jaksossa Olavin todellinen luonne alkoi valjeta oikein kunnolla. Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että Lenita ja Olavi olisivat hyvä pari, mutta enää en ole niin varma, sillä heidän arvomaailmansa eivät kohtaa. Olaville potilaat ovat vain kustannuserä, eikä hänen mielestään virolaisella alkoholistilla ole ihmisarvoa. Kaiken kukkuraksi Olavi väitti, että Lenita väkisin vaati potilaalle kallista leikkausta, ja rahat menivät hukkaan, kun hän kuoli. Todellisuudessa Lenita vain huomautti Olaville, että potilas kuolee, jos häntä ei leikata välittömästi!

Vieläkö uskot, että Olavi ja Lenita voivat jatkaa yhdessä?

En ole uskonut koko aikana.
46% (295 ääntä)
En usko enää. Olisin kyllä toivonut, että heistä tulee pari.
35% (224 ääntä)
Uskon. Olavi vain tarvitsee hieman arvomaailmansa ravistelua.
19% (121 ääntä)
Ääniä yhteensä: 640

Ville saapuu apuun?

syke
Ville ei suostu Holopaisen ja Nooran ehdotukseen. Vai suostuuko sittenkin? syke Syke (tv-sarja)

Noora ja Holopainen pyytävät Villeltä apua Nooran kisakunnon optimoimiseksi. Ville on ymmärrettävästi todella hämmentynyt seksitreffipyynnöstä, eikä tiedä pitäisikö hänen olla loukkaantunut vai imarreltu. Pariskunnan pettymykseksi hän ei suostu ehdotukseen ja kävelee pois.

Hetken päästä hän kuitenkin palaa ja pyytää, että saisi keskustella asiasta kaksin Nooran kanssa!

Mikä sai Villen muuttamaan mielensä?

Hän selvisi alkujärkytyksestä ja tajusi tarjouksen hyvät puolet.
54% (321 ääntä)
Hän keksi, miten hän voi hyötyä tilanteesta jollakin muullakin tapaa.
25% (152 ääntä)
Ei Villen mieli muuttunut, vaan hän aikoo auttaa Nooraa jollakin toisella tavalla.
21% (127 ääntä)
Ääniä yhteensä: 600

Kuoleeko Jarkko?

syke
Max ja Iiris häiden jatkoilla. syke Syke (tv-sarja)
syke
Jarkko kieltäytyy keskustelemasta Iiriksen kanssa asiallisesti. syke Syke (tv-sarja)

Jarkko on jo pidemmän aikaa oireillut sen vuoksi, että Iiris käyttää Paulilta saamiaan rahoja. He riitelevät jatkuvasti aiheesta ja Jarkko on ollut todella tyly ja epäreilu Iiristä kohtaan. Avoin keskustelu olisi riitaan paras lääke, mutta Jarkko on niin tuohtunut, ettei pysty järkevään keskusteluun.

Jarkko osoittaa mieltään eikä tule rahariitojen vuoksi häihin. Raskaasti pettynyt Iiris päätyy jatkoille Maxin luokse. Yllätyin, kun Iiris ja Max alkoivat pussailla, mutta rehellisesti sanottuna en osannut olla siitä Jarkon puolesta kovinkaan pahoillani ennen kuin tapahtui ehkä koko Syke-historian kamalin asia: Jarkko putoaa hissikuiluun!

Miten tässä käy?

Pudotus on niin pitkä, että Jarkko pääsee ”Paratiisiin”, kuten jakson nimikin kertoo.
67% (451 ääntä)
Jarkko vammautuu vakavasti, mutta jää henkiin.
26% (178 ääntä)
Jarkko pelastuu ihmeen kaupalla ja saa asiat kuntoon Iiriksen kanssa.
7% (47 ääntä)
Ääniä yhteensä: 676
Kommentit