Hyppää pääsisältöön

Dokumentti: Perintönä köyhyys

Toimittaja Simo Sipolan ohjaama dokumentti kertoo suomalaisesta köyhyydestä 2010-luvulla ja siitä, miten köyhyys periytyy.
Miran nuori perhe on joutunut turvautumaan järjestöjen ruoka- ja vaateapuun. Toimittaja Simo Sipolan ohjaama dokumentti kertoo suomalaisesta köyhyydestä 2010-luvulla ja siitä, miten köyhyys periytyy. yletv1

TV1 lauantaina 11.2.2017 klo 8.08 - 8.55
Yle Areenassa 30 päivää

Millaista on elää sukupolvesta toiseen jatkuvassa köyhyydessä? Miten suomalainen köyhyys ja huono-osaisuus periytyy? Voiko köyhyyden perinnöstä päästä irti?

Toimittaja Simo Sipolan ohjaama dokumentti kertoo suomalaisesta köyhyydestä 2010-luvulla.

Selviytymistaistelu

Ihmisten arki pyörii ruokajonon, Kelan toimiston, työvoimatoimiston, sosiaalitoimiston ja pienipalkkaisten työllistämistöiden ympärillä.

Köyhyys on selviytymistaistelua. Miten saada rahat riittämään ruokaan, lääkkeisiin ja vaatteisiin?

Kun muu ei auta

Dokumentti seuraa helsinkiläisten köyhien arkea kolmessa sukupolvessa.

Mira Vihtamäellä ja miehellään Joni Forsgrenilla on Sami-poika. Perheeseen kuuluvat myös Jonin äiti Carola Forsgren ja Miran äiti Nina Vihtamäki.

Nuori perhe tulee toimeen yhteiskunnan tukien ja ruokajonon avulla. Kun muu ei auta, Mira ja Joni sekä molempien äidit hakevat syötävää ja päälle pantavaa kirkon sekä järjestöjen ilmaisesta ruoka- ja vaatejakelusta.

Joni tukitöihin

Kuinka perheen elintaso ja -tavat muuttuvat, kun pitkäaikaistyötön Joni pääsee tukityöllistetyksi kierrätysyritykseen ja rahaa on käytettävissä aiempaa enemmän.

Mitä työllistyminen, edes vuodeksi eteenpäin, merkitsee Jonille?

Tuottaja: Erkko Lyytinen. Tuotanto: Yle, 2012. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Kommentit