Hyppää pääsisältöön

Matkustajakone putosi Välimereen – Yle Uutiset seuraa tilannetta

Lentoyhtiö EgyptAirin matkustajakone katosi tutkasta varhain torstaina. Koneessa on ensitietojen mukaan 56 matkustajaa ja kymmenhenkinen miehistö.

Kadonnut lentokone oli matkalla Pariisista Kairoon. // Kuva: Flightradar24.com / Yle Uutisgrafiikka

Lentoyhtiö EgyptAirin Pariisista kohti Kairoa lähtenyt matkustajakone on kadonnut tutkasta, lentoyhtiö kertoo viestipalvelu Twitterissä.

Skip Twitter post

Yle Uutisten mukaan Egyptin siviili-ilmailuministeriö kertoo pelastustyöntekijöiden etsivän kadonnutta konetta. Päivitettyjen tietojen mukaan kone on pudonnut Välimereen.

Lento MS804 oli lähtenyt matkaan Pariisista kello 23.09 paikallista aikaa keskiviikkoiltana. Airbus A320-koneessa on ensitietojen mukaan 66 ihmistä, 56 matkustajaa ja kymmenen miehistön jäsentä.

EgyptAirin mukaan yhteys koneeseen menetettiin kello 2.45 Kairon aikaa, koneen juuri saavuttua Egyptin ilmatilaan. Kone oli tuolloin runsaan 11 kilometrin korkeudessa Välimeren yllä. Yle Uutisten uutistoimisto Reutersilta saamien tietojen mukaan Egyptin ilmailuviranomaiset uskovat, että kone olisi syöksynyt mereen. Koneen oli tarkoitus laskeutua Kairoon kello 3:05.

- Kun kone katoaa tutkasta, kyllä se usein tarkoittaa sitä valitettavasti, että kone on tuhoutunut, ilmailujohtaja Pekka Henttu kertoo Yle Uutisille.

Sanomalehti Le Monden mukaan koneen lentokorkeudessa tai -nopeudessa ei kahden ilmailusivuston mukaan ollut mitään poikkeavaa ennen katoamista.

Egyptin viimeisin vakava lentoturma tapahtui lokakuussa 2015, jolloin venäläisturisteja kuljettanut matkustajakone putosi Siinain niemimaalla. Kaikki 224 kyydissä ollutta kuolivat. Venäjän mukaan koneen pudotti pommiräjähdys. Siinailla toimiva Isis-terroristijärjestön osasto on sanonut asettaneensa pommin.

Yle Uutiset seuraa tilannetta hetki hetkeltä.

Artikkelia päivitetään.

Muokattu 19.5. klo 14:54 otsikkoa ja leipätekstiä päivitetty