Hyppää pääsisältöön

Rakastan sinua loppuun asti – Robert ja Sissela eivät luovuta sairauden edessä

Robertilla on parantumaton tauti, Yhdessä Sissela-vaimon kanssa elämästä otetaan kaikki irti.
Robert ja Sissela saavat voimaa toisistaan. Robertilla on parantumaton tauti, Yhdessä Sissela-vaimon kanssa elämästä otetaan kaikki irti. yle tv1

TV1 sunnuntaina 27.10.2019 klo 10.00 - 11.00, uusinta maanantaina 28.10. klo 11.25, Areenassa 30 päivää

Robert ja Sissela tapasivat Jokkmokkin syysmarkkinoilla Pohjois-Ruotsissa vuonna 2005. He rakastuivat tulisesti ja menivät nopeasti naimisiin. Oman kodin he perustivat pohjoiseen Skelleftejoen varteen.

Eräänä päivänä Robert sai parantumattoman neurologisen sairauden, ALS-taudin diagnoosin.

Ruotsalaisdokumentti Rakastan sinua loppuun asti kertoo, miten Robert ja Sissela onnistuvat vaikeasta tilanteesta huolimatta suhtautumaan elämään myönteisellä tavalla.

Jokapäiväiseen arkeensa pariskunta saa voimaa luonnosta, musiikista, toisistaan sekä omasta perheestään. ”Meillä on kaikkea. Rakkautemme, keskinäinen kunnioitus ja toisen huomioon ottaminen”, sanoo Sissela.

Det handlar om livet. Ohjaus: Malin Viktorsson. Tuotanto: Sveriges Television AB, Ruotsi, 2015. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.