Hyppää pääsisältöön

Ylen lasten animaatio Albi Lumiukko matkaa Kiinan tv-markkinoille

Albi Lumiukko
Albi Lumiukko albi lumiukko

Yle Myynti on tehnyt sopimuksen Aasian WeKids-jakelijan kanssa lasten animaatiosarja Albi Lumiukon myyntioikeuksista Kiinan markkinoille.

Aasian WeKids myy maailmalta laatuanimaatioita Kiinan tv- ja tilausvideomarkkinoille ja satojen miljoonien kiinalaislasten katsottavaksi. Kiinan markkinoille on nyt tarjolla “Albi The Snowman” 26 x 5 minuutin mittaisena sarjana.

Albi seikkailee jo nyt lähes 30 maan lasten ilona. Leppoisa lumiukko Albi elää ikilumen maassa seuranaan tomaattikeittotölkkihatussa asustavat pikkulintu ja matonen. Animaation toinen tuotantokausi on viimeistelyvaiheessa ja kolmas kehitteillä. Sarjan on Ylelle tehnyt Hima Light Oy Suomi ja se on Markus Majaluoman ja Mikko Kunnaksen tuotantoa.

"Albi Lumiukko on esimerkki Ylen ja tuotantoyhtiöiden erinomaisesta yhteistyöstä. Yksi Ylen tehtävistä on saattaa suomalaista sisältöä maailmalle", toteaa Ylen Luovat sisällöt -yksikön johtaja Ville Vilén.

“Yhteistyösopimus Kiinan animaatiomarkkinoiden johtavan jakelijan WeKids-yhtiön kanssa on iloinen asia. Uskomme vahvasti, että Albi Lumiukko kiinnostaa Kiinassa ja matkustaa mantereelta myös Hong Kongiin, Taiwaniin ja Macaoon”, sanoo myyntineuvottelija Maria Kivinen Yle Myynnistä.

We Kidsin toimitusjohtaja ja perustaja Sean Chu uskoo myös animaation menestykseen Kiinassa. “Albissa on kaikki, mitä kiinalaiset rakastavat: hurmaavia hahmoja, laadukasta animaatiota, hyviä ja koukuttavia tarinoita. Ja mikä tärkeintä kiinalaisten vanhempien mielestä: sarjan viesti on sosiaalisesti ja emotionaalisesti myönteinen ja kasvattava.”

Yle on esittänyt sarjaa Pikku Kakkosessa ja sen on tuottanut Yle Lapset ja nuoret. Tuotantoa ovat rahoittaneet kaikki Pohjoisvision maat.

Lisätietoja:
Maria Kivinen, myyntineuvottelija, Yle Myynti, p. 040 544 2404, maria.kivinen@yle.fi
Jukka Kaivola, päällikkö, Yle Myynti, p. 0400 446 881, jukka.kaivola@yle.fi