Hyppää pääsisältöön

Kuvaa linnunpönttösi – palkintona kampanjan upeita t-paitoja!

Minä ja pönttöni.
Minä ja pönttöni -kuvissa vain luovuudella on rajansa. Minä ja pönttöni. Kuva: Yle, Hannamari Luukkanen miljoona linnunpönttöä

Haluamme nähdä pönttösi! Kuvaa se ja lähetä kuvasi meille. Saatat voittaa kampanjapaidan, jonka upean kottaraisen on suunnitellut taitelija Jussi TwoSeven!

On keväisen kiitoksen aika. Koska suomalaiset ovat lähteneet ihailtavalla riemulla mukaan Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan, me laitamme vastineeksi jakoon kampanjan harvinaisia t-paitoja. Paita lähtee 50 parhaalle, jännimmälle, oudoimmalle tai hauskimmalle pönttökuvalle.

Tee näin:

1. Ota kampanjaan rekisteröidystä linnunpöntöstä kuva teemalla minä ja pönttöni. Poseeraa rohkeasti pöntön kanssa tai edusta vaikkapa nimimerkkinä pönttösi pohjassa. Tämän jutun kuvista voit hakea inspiraatiota. Vain luovuus, lintujen pesimisrauha ja julkaisuuskelpoisuus ovat rajoina.

Pöntön signeeraaminen.
Signeeraa. Pöntön signeeraaminen. Kuva: Yle, Hannamari Luukkanen miljoona linnunpönttöä
Pönttöhiiviskelyä.
Hiiviskele. Pönttöhiiviskelyä. Kuva: Yle, Hannamari Luukkanen miljoona linnunpönttöä

2. Lähetä kuvasi meille jutun alaosan laatikosta toukokuun loppuun mennessä. Lisää viestiosioon lauseen mittainen kuvateksti. Tekstin sisältö on vapaa, mutta kannattaa pohtia, mitä jännittävää pönttöösi liittyy. Asuuko siellä sittenkin liito-orava? Entä onko sijainti jotenkin erikoinen? Vai oliko muuten vain aivan mahtavaa rakentaa pönttö ensimmäistä tai sadatta kertaa?

3. Muistathan lisätä lähetykseesi myös nimesi ja yhteystietosi. Muuten emme voi toimittaa paitaa sinulle. Yhteystiedot näkyvät vain toimitukselle.

4. Laitathan viestikenttään viimeiseksi paidan kokotoiveen, jota pyrimme noudattamaan mahdollisuuksien mukaan.

Miljoona linnunpönttöä -paita
Palkintopaitaan kelpaa pukeutua. Miljoona linnunpönttöä -paita Kuva: Yle, Hannamari Luukkanen miljoona linnunpönttöä

5. Voittajakuvista koostetaan galleria Miljoona linnunpönttöä -sivulle kuvateksteineen. Parhaat 50 palkitaan t-paidoilla, joiden rinnusta koristaa kampanja kottarainen.

Kommentit
 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä