Hyppää pääsisältöön

Linnunpönttö juhlapöydän keskipisteenä

Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Pikku Kakkonen haluaa osallistua Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan omanlaisella linnunpöntöllä.

Tarvikkeet

Päällystä tyhjä purkki askartelupapereilla. Käytä yleisliimaa. Purkeiksi sopivat parhaiten sellaiset, joissa on matala kansi tai joihin saa aseteltua esimerkiksi jugurttipurkin pohjan kanneksi. Askartele kartongista linnunpöntön oviaukko. Tee saksilla varovaisesti reikä grillitikun pätkää varten. Leikkaa ja liimaa kartongista lippa linnunpöntölle. Voit koristaa lipan leikkaamalla aaltokuvioita kartonkiin. Täytä kansi mullalla. Kukiksi käy esimerkiksi tulilatva, mehikasvit ja maksaruoho, jotka usein juurtuvat suoraan multaan, kun mullan pitää kosteana. Työnnä kasvin leikkauspinta mullan sisään. Pieni multamäärä kuivuu nopeasti, joten kastele usein.

Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Pikku Kakkonen Pinterestissä

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa. Parhaiten syötäväksi kelpaavan sadon oppii tunnistamaan, kun aikuinen näyttää lapselle kädestä pitäen, mitä koriin saa nostaa ja mitä ei. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kokkaajat

  Ei ruokahävikille!

  Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Kotona, päiväkodeissa ja kouluissa ruokahävikkiä voi vähentää ottamalla lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä. Ei ruokahävikille! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!