Hyppää pääsisältöön

Linnunpönttö juhlapöydän keskipisteenä

Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Pikku Kakkonen haluaa osallistua Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan omanlaisella linnunpöntöllä.

Tarvikkeet

Päällystä tyhjä purkki askartelupapereilla. Käytä yleisliimaa. Purkeiksi sopivat parhaiten sellaiset, joissa on matala kansi tai joihin saa aseteltua esimerkiksi jugurttipurkin pohjan kanneksi. Askartele kartongista linnunpöntön oviaukko. Tee saksilla varovaisesti reikä grillitikun pätkää varten. Leikkaa ja liimaa kartongista lippa linnunpöntölle. Voit koristaa lipan leikkaamalla aaltokuvioita kartonkiin. Täytä kansi mullalla. Kukiksi käy esimerkiksi tulilatva, mehikasvit ja maksaruoho, jotka usein juurtuvat suoraan multaan, kun mullan pitää kosteana. Työnnä kasvin leikkauspinta mullan sisään. Pieni multamäärä kuivuu nopeasti, joten kastele usein.

Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt
Pikku Kakkonen: Linnunpöntöt Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Pinterest

Pikku Kakkonen Pinterestissä