Hyppää pääsisältöön

Soundiaan muuttaneen Mumford & Sonsin laulaja YleX:lle: "Olen alkanut tykätä jopa EDM-musiikista"

Brittiyhtye nauttii yhteistyöstä eri artistien kanssa.

YleX:n Jani Kareinen haastatteli Winston Marshallia ja Marcus Mumfordia.

Mumford & Sons villitsi pari viikkoa sitten ensimmäisellä Suomen-keikallaan Hartwall Arenalla. Kesäkuussa yhtyeellä on edessään jälleen uusia tuulia, kun se julkaisee Johannesburg-nimisen EP:n. Yhtye äänitti minialbumin Etelä-Afrikassa yhdessä afrikkalaisten artistien, kuten senegalilaisen Baba Maalin ja eteläafrikkalaisen Beatenbergin, kanssa.

- Yhteistyö on parasta musiikissa. Tässä projektissa meitä oli mukana eriskummallinen kattaus muusikkoja, Mumford & Sonsin keulahahmo Marcus Mumford ja banjonsoittaja-kitaristi Winston Marshall kertovat YleX:n Jani Kareisen haastattelussa.

EP:n teosta ja bändin Afrikan-kiertueesta on luvassa myös dokumentti. Dokkarin kuvaaminen ei Mumford & Sonsin mukaan vaikeuttanut levyntekoa.

- Dokumentin ohjaaja oli kuin kärpäsenä katossa. Olemme todella tyytyväisiä, että meillä on nyt kuvamateriaalia kiertueesta.

"Soundimme kehittyy jatkuvasti"

Mumford & Sonsin soundi muuttui voimakkaasti vuonna 2015 julkaistulla Wilder Mind -albumilla. Kontrabassot ja banjot jäivät vähemmälle, kun rock astui vahvemmin esiin. Yhtyeen mukaan sen soundi on jatkuvassa muutoksessa.

- Innostumme erilaisista soundeista ja bändeistä. Jos emme tekisi eri tavalla, tylsistyisimme. Siksi soundimme kehittyy jatkuvasti.

Onko sitten olemassa jotakin musiikkityyliä, jonka suuntaan bändi ei halua mennä?

- Aiemmin en pitänyt edm:stä, mutta nyt olen alkanut tykätä jopa siitäkin. Esimerkiksi Kygo on tosi kova artisti, keulakuva Marcus Mumford sanoo.

Kuka siis tietää, kuullaanko Mumford & Sonsin tulevilla sinkuilla elektronisen musiikin vaikutteita.

Miten Mumford & Sons viihtyi Suomessa? Kuuntele alta Mumfordin ja Marshallin haastattelu Uuden musiikin iltavuorossa. Haastattelu alkaa noin 1 tunnin ja 4 minuutin kohdalla.

Lue myös:

Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Antti Tuisku, Sandhja ja Mumford & Sons