Hyppää pääsisältöön

Vloggari Mansikkka rohkaisee omalla esimerkillään nuoria hakemaan apua mielenterveysongelmiin

Suosittu vloggari Mansikkka eli Maiju Voutilainen kertoi äskettäin Youtube-videolla, että hänellä on diagnosoitu masennus ja ahdistushäiriö. Vloggarin videota on katsottu jo yli 82 000 kertaa.

Kuvittele itsesi koulun ruokalaan. Ympärillä kuuluu puheensorinaa ja iloista naurua. Näet hymyjä ja halauksia. Viereisessä pöydässä istuu luokan priimus, hieman kauempana koulun suosituin kundi frendiensä ympäröimänä ja huolitellut kaunottaret keräävät katseita käytävällä.

Mitä et näe on se, että joka kolmannella koulun tytöllä ja joka viidennellä pojalla on mielenterveysongelmia. Yllättävän monelle heistä masennus on jatkuva taakka.

Näin vloggari Mansikkka eli Maiju Voutilainen kertoo oman tarinansa masennuksesta.

Ylellä on käynnissä Sekasin-kampanja, jossa pyritään levittämään tietoutta mielenterveysongelmista. Myös YleX Etusivussa vietetään tällä viikolla mielenterveyden teemaviikkoa.

Tsekkaa Sekasin-sarja!

Kamppikseen liittyy tuore draamasarja, jota voi katsoa Yle Areenasta ja Youtubesta. Mustan huumorin värittämä sarja on #Lovemillan tekijöiden uusin taidonnäyte, joka sijoittuu psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle.

Sekasin
-sarjan tunnusbiisinä soi rapyhtye Ruger Hauerin Sekasin, jonka musiikkivideo on kuvattu sarjan kuvausten yhteydessä Kellokosken sairaalassa. Sarjassa pienessä roolissa esiintyy myös yhtyeen jäsen, kaksinkertaisesti Emma-palkittu Paperi T.

Lue myös:

Laulaja Eve Hotti on itse kokenut masennuksen – ja päätyi näyttelemään skitsofrenikkoa Ylen uudessa sarjassa

YleX Ensinäyttö: Ruger Hauer pureutuu mielenterveysongelmiin – ”Häpeästä pitäisi päästä eroon”