Hyppää pääsisältöön

Ruokki – lentävä pingviini elää Suomen ulkosaaristossa

Pingviinin näköinen ruokki elää Suomen ulkosaaristossa.
Ruokkien yhdyskunnat elävät karuilla luodoilla. Pingviinin näköinen ruokki elää Suomen ulkosaaristossa. yle tv1

TV1 tiistaina 12.2. klo 14.35 - 15.00, Areenassa

Kari Kemppaisen kuvaama luontodokumentti kertoo pingviinin näköisestä, aidosta valtameren linnusta ruokista, joka elää Suomen ulkosaaristossa.

Elokuva seuraa ruokkiyhdyskunnan elämää ainutlaatuisesa elinpiirissä Suomenlahden ulkosaaristossa ja sen karuilla luodoilla.

Suomessa pesii noin 8000 ruokkiparia. Talveksi nämä sympaattiset linnut muuttavat sinne missä meri ei jäädy – Euroopaan, joskus jopa läntiselle Välimerelle saakka.

Ohjaus: Kari Kemppainen ja Pekka Mandart. Tuotanto: Mandart Production, 2002. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran joulukuussa 2018.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.