Hyppää pääsisältöön

Syke-jaksoarvio: Mikä päätösjakso!

Marleena romahtaa.
Marleena romahtaa. Syke (tv-sarja)

Viimeisessä jaksossa kyyneleet virtasivat! Suurien päätösten edessä olivat kaikki: Max hylkäsi rahakkaan työtarjouksen, Marleena päätti pitää aivokasvaimensa vauvan syntymään asti ja Jarkon hoidosta luovuttiin. Tekivätkö sykeläiset mielestäsi oikeita ratkaisuja? Ja mitä on luvassa neloskaudella?

Poliisilla on Lenitalle asiaa

Hoitajat huolissaan.
Hoitajat huolissaan. Syke (tv-sarja)

Lenitan ja Olavin välit kiristyivät viime jaksossa, koska Lenita halusi pelastaa kalliista leikkauksesta huolimatta virolaispotilaan hengen, kun taas Olavi piti miestä vain kulueränä. Nyt heidän välinsä ovat jäätävät.

Olavi on keksinyt nostaa syytteen Lenitaa vastaan seksuaalisesta häirinnästä. Hän ilmeisesti loukkaantui, koska ei saanut Lenitaa ja haluaa näyttää, ettei hänen kanssaan leikitä. Vaikken osaa enää uskoa hyvää Olavista, en sentään odottanut mitään näin raukkamaista.

Onko neloskaudella edessä uuvuttava oikeustaistelu? Olavi tietää, ettei Lenita ole kertonut heidän suhteestaan kenellekään ja olevansa siksi niskan päällä. Lenita on vahva nainen, mutta jatkuvan säästöpaineen alla eläminen ja sairaasta tyttärestä huolehtiminen (vaikkei Rebecasta paljon kolmoskaudella puhuttu) vievät varmasti voimia.

Voiko Olavi onnistua?

Se ei ollut Olavi...
45% (526 ääntä)
Ei voi. Lenitalla on todisteena tekstiviestit ja lahjalähetys.
34% (397 ääntä)
Tässä on sana sanaa vastaan. Olavin sana saattaa olla painavampi.
18% (215 ääntä)
Voi. Lenita ole kertonut suhteesta kenellekään.
3% (33 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1171

"Kuka Olavi?"

syke
Johanna näkee Olavin ja Tonin juttelemassa keskenään. syke Syke (tv-sarja)

Olavin metkut eivät siihen loppuneet, vaan jotain muutakin on tekeillä. Johanna näkee, kun Toni juttelee Olavin kanssa odotushuoneessa. Kun Johanna kysyy Tonilta, mistä hän tunteen Olavin, Toni ei ole tietävinäänkään koko ukkoa.

Miksi Toni halusi salata Johannalta tuntevansa Olavin, jos hän ei tietäisi jotain traumapolin kohtalosta? Koska Olavi on osoittautunut aika kylmäksi ihmiseksi, en usko, että näillä kahdella on puhtaat jauhot pussissa. Uskon, että Toni diilailee edustamalleen yksityiselle terveysasemalle kauppoja, joista hän itse hyötyy. Tunnustan, että oma mielipiteeni Tonista on värittynyt, koska en ole pitänyt hänestä ikinä. Mitä mieltä sinä olet, valehteleeko Toni?

Valehteliko Toni?

Toni neuvottelee Olavin kanssa edustamalleen yritykselle tuottoisaa sopimusta, joka ei kestä päivänvaloa.
61% (610 ääntä)
Toni tietää traumapolin tilanteesta, mutta yrittää pelastaa Johannan.
33% (335 ääntä)
Toni ei valehdellut. Olavi luuli Tonia potilaaksi ja jutteli niitä näitä.
6% (60 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1005

Jäähyväiset Jarkolle

Mikä on Jarkon kohtalo?
Mikä on Jarkon kohtalo? Syke (tv-sarja)

Jarkko putosi viime jaksossa hissikuiluun, mutta hän ei menehtynyt heti. Nyt koko osasto jännittää, miten Jarkko selviää vaikeasta leikkauksesta. Hän tarvitsee kiireellisen maksansiirron ennen kuin on liian myöhäistä. Kuin ihmeen kaupalla hän saa sopivan siirrännäisen.

Maksansiirto onnistui, eikä leikkauksessa tullut enempää komplikaatioita. Max huomaa kuitenkin Jarkon sormissa ja varpaissa tummentumia ja selviää, että Jarkolla on DIC, joka on edennyt nekroosiin. Toisin sanoen, Jarkon kudokset ovat menneet kuolioon ja jos hänen henkensä halutaan säästää, raajat pitää amputoida nivusista ja olkavarsista. Iiris haluaisi luopua fyysisesti aktiivisen Jarkon hoidosta, mutta Jarkon vanhemmat haluavat pitää Jarkon hengissä vaikka raajattomana torsona. Lopulta Jarkon sisko saa vanhempiensa pään käännettyä.

Jarkkoa ei siis enää neloskaudella nähdä. Iiris varmasti suree aikansa, mutta pääseekö hän jaloilleen? Ja mitä tapahtuu hänen ja Maxin välillä? Max kieltäytyi huippupalkkaisesta työstä ja päätti jäädä traumapolille. Uskon, että ratkaisulla on merkitystä tulevaisuudessa, mutta enemmänkin Johannalle kuin Iirikselle.

Miten iiriksen käy?

Iiris päättää vaihtaa kokonaan maisemaa ja jättää traumapolin.
29% (324 ääntä)
Iiris ei kestä tunnetta, että hän aiheutti Jarkon kuoleman ja tarttuu pulloon.
25% (274 ääntä)
Iiris katkeroituu entisestään ja keskittyy poikaansa.
24% (263 ääntä)
Iiris ja Max löytävät lopulta toisensa
23% (255 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1116

Pieni tummentuma

Elina kertoo näkemyksensä.
Elina kertoo näkemyksensä. Syke (tv-sarja)

Marleenan aivoista löytyy pieni kasvain, jonka Elina arvioi vaarattomaksi, mutta suositteli välitöntä leikkausta: kasvaessaan se voi alkaa painaa hermoja ja verisuonia ja silloin siitä tulee vaarallinen. Koska Marleena on raskaana, hän ei halua leikkaukseen, vaikka raskaus voi kiihdyttää kasvaimen kasvua.

Marleena pelkää, että leikkaus voisi olla riski sikiölle ja jos kasvain ei lähde kasvamaan, sen voi poistaa myös synnytyksen jälkeen. Ilmari toivoisi, että kasvain poistettaisiin heti, mutta Marleena on ehdoton.

Marleenalle on moneen kertaan sanottu, ettei riskiä kannata ottaa, mutta Marleena ei riskeeraa vauvaansa mistään hinnasta. Uskoisin, että riski siihen, että sikiö kuolee leikkauksessa on pienempi kuin se, että kasvain alkaa painaa hermoja ja verisuonia. Mutta Marleena harvoin ajattelee kovinkaan johdonmukaisesti ja pelkäänpä, että tällä kertaa itsepäisyydellä voi olla vakavia seurauksia. Vai pelkääkö Marleena, ettei ailahtelevainen Ilmari haluakaan tehdä uutta lasta, jos hän menettää kantamansa sikiön, siitäkö on kyse?

Mitä mieltä olet Marleenan ratkaisusta?

Typerä. Ilmarin pitäisi puhua hänelle järkeä, koska Marleena on niin vauva-päissään.
59% (624 ääntä)
Turha riskeerata sikiön henkeä nyt, kun Marleena on vihdoin raskaana. Marleena voi seurata rauhassa, miten kasvain kehittyy.
22% (231 ääntä)
Itse olisin valinnut toisin, mutta kaikki varmasti sujuu hyvin.
19% (199 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1054

Kiitos Syke mahtavasta kolmoskaudesta! Ja erityiskiitos hyvästä seurasta, fanit - neloskauden spekulointia saa jatkaa kommenttikentässä! Uudet jaksot alkavat jälleen 4. tammikuuta 2017 - koitetaan jaksaa siihen asti!

Kommentit