Hyppää pääsisältöön

Teeman kesän 2016 elokuvat

Kollaasi Teeman kesän 2016 elokuvista: Adelen elämä, Paris Texas, All Is Lost, Rakennustyömaa, Tuntemattomat sankarit, Kissaihmiset
Ylhäältä vasemmalta myötäpäivään: Adelen elämä, Paris Texas, All Is Lost, Rakennustyömaa, Tuntemattomat sankarit, Kissaihmiset Kollaasi Teeman kesän 2016 elokuvista: Adelen elämä, Paris Texas, All Is Lost, Rakennustyömaa, Tuntemattomat sankarit, Kissaihmiset teeman elokuvat

Kesällä Teema esittää elokuvia neljänä päivänä viikossa.

Kino Klassikossa nähdään muun muassa Jacques Tourneurin kauhua, noir-jännäreitä ja loppukesästä melko tuntemattomaksi jääneen Max Linderin mykkäkomedioita. Tv-ensi-illassa ovat Adelen elämä ja All Is Lost. Pitkästä aikaa ruudussa myös mm. Paris, Texas ja Ihmissusi Lontoossa. Teemalauantain kesätauolla lauantai-iltaisin nähdään uusia brittiläisiä draamasarjoja.

keskiviikko 1.6. klo 22.00 Waltz with Bashir (16)
(Vals Im Bashir, Israel 2008). Ari Folmanin pitkä animaatio Israelin ja Libanonin välisestä sodasta sekä Sabran ja Shatilan palestiinalaisleirien verilöylystä 1982. Palkittu elokuva muistamisesta, unista ja sodan traumoista.

torstai 2.6. klo 21.50 Breakfast Club (16)
(USA 1985) 1980-luvun rakastetuin teinileffa viidestä erilaisesta lukiolaisesta, jotka joutuvat yhdessä kuluttamaan lauantain jälki-istunnossa. O: John Hughes. N: Emilio Estevez, Molly Ringwald, Judd Nelson, Ally Sheedy, Anthony Michael Hall.

perjantai 3.6. klo 21.00 Million Dollar Baby (12)
(USA 2004) Neljän Oscarin draama ikääntyneestä valmentajasta, joka ottaa hoiviinsa nyrkkeilijäksi haluavan köyhän tarjoilijattaren. O: Clint Eastwood. N: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman.

lauantai 4.6. klo 21.00–0.10 Teemalauantai: Ja nyt jotain ihan muuta
Monty Pythonin paremmat pilat (S)
(And Now for Something Completely Different, Englanti 1971) Monty Pythonin lentävä sirkus keräsi ensimmäiseen elokuvaansa tv-sarjansa kahden ensimmäisen kauden paremmat pilat ja kuvasi ne uudelleen. O: Ian MacNaughton. Areenassa 30 päivää
Monty Python – Elämän tarkoitus (16)
(Monty Python's The Meaning of Life, Britannia 1983) Klassinen koomikkoryhmä palasi viimeisessä elokuvassaan tv-sarjojensa sketsilähteille löytäen jokaiselle jotain kauhisteltavaa ja kaikille sammioittain naurunaiheita.

sunnuntai 5.6. klo 18.00 Kissaihmiset (12)
(Cat People, USA 1942) Kuuluisa hiipivän kauhun klassikko New Yorkissa asuvasta serbinaisesta, joka uskoo kantavansa muinaista kirousta. O: Jacques Tourneur. N: Simone Simon, Kent Smith, Jane Randolph. Areenassa 30 päivää

keskiviikko 8.6. klo 21.50 Aavikon laki (12)
(Beloe solntse pustyni, Neuvostoliitto 1970) Venäjän suosituimpiin elokuviin kuuluva seikkailu Keski­Aasian maisemissa. Puna­armeijan sotilas joutuu vahtiimaan pakosalla olevan sissijohtajan haaremia. O: Vladimir Motyl. Areenassa 30 päivää

torstai 9.6. klo 21.00 Vodkaa, komisario Palmu (12)
(1969) Viimeisessä Palmu-elokuvassa eläkkeellä oleva komisario kutsutaan selvittämään Yleisradion toimittajan murhaa. N: Joel Rinne, Leo Jokela, Matti Ranin. O: Matti Kassila. Fennada-Filmi. Areenassa 30 päivää

torstai 9.6. klo 22.35 Kirje tuntemattomalta naiselta (S)
(Letter from an Unknown Woman, USA 1948) Romanttiseen Wieniin sijoittuva melodraama kuuluisasta pianistista ja häneen salaa rakastuneesta naisesta. O: Max Ophuls. N: Joan Fontaine, Louis Jourdan. Areenassa 14 päivää

perjantai 10.6. klo 21.00 Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen (16)
(Tabor uhodit v nebo, Neuvostoliitto 1976) 1970-luvun suuriin kansainvälisiin menestyksiin kuulunut neuvostomusikaali pitkästä aikaa televisiossa. Ohjaus Emil Lotjanu. Areenassa 30 päivää

lauantai 11.6. klo 11.30 Anna (S)
Dokumentti maailman toiseksi pohjoisemmasta kansasta, nganasaneista. Anna Aleksjevnan avoin ripitys elämästään kylän puoluekomitean tahdon toimeenpanijana. Ohjaus ja suunnittelu Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui. (U) Areenassa 7 päivää

lauantai 11.6. klo 12.25 Venäjän arkki (S)
(Russkiy kovcheg, Venäjä 2002) Aleksandr Sokurovin yhden otoksen aikamatka läpi Eremitaasin salien, hovien uskomattomien tapahtumien sekä Pietarin ja Venäjän myrskyisen historian 1700-luvulta nykypäivään. (U)

lauantai 11.6. klo 21.00–23.35 Teemalauantai neuvosto-Virossa
Neuvostoliiton ainoa mainostoimisto
(Kullaketrajad, Viro 2013) Ohjaus Hardi Volmer & Kiur Aarma. Areenassa 30 päivää
Disko ja ydinsota (7)
(Disko ja tuumasoda, Viro 2009) Ohjaus Kiur Aarma & Jaak Kilmi. Areenassa 90 päivää
Kaksi hulvatonta dokumenttielokuvaa kertovat liki uskomattomaksi muuttuneita tositarinoita Viron sosialistisesta lähimenneisyydestä. Ensin tarina sosialismin kummajaisesta Eesti Reklaamfilmistä, joka myi vauhdikkailla mainoksilla niin hakklihaa ja viemärinkansia kuin tavaroita joita ei ollut edes olemassa, sitten hirtehisen hauska kertomus Suomen televisiosta ja sen maagisessa taikapiirissä kasvaneista virolaislapsista.

sunnuntai 12.6. klo 18.00 Yö voodoosaarella (7)
(I Walked with a Zombie, USA 1943) "Kotiopettajattaren romaanin" persoonallinen tulkinta kertoo naisesta, joka saapuu Karibianmeren voodoosaarelle hoitamaan plantaasinomistajan sairasta vaimoa. O: Jacques Tourneur. Areenassa 30 päivää

maanantai 13.6. klo 21.00 Muhammad Ali, suurin ja kaunein
(Muhammad Ali The Greatest, Ranska 1974) Maailmankuulun valokuvaajan ja elokuvantekijän William Kleinin ohjaama monisärmäinen muotokuva huimasta nyrkkeilijästä, kansalaisoikeustaistelijasta ja showmiehestä Muhammad Alista (1942–2016). Ohjelmanmuutos Muhammad Alin muistoksi. Ennen dokumenttielokuvaa Peter von Bagh esittelee sen vuonna 2010 tehdyssä taltioinnissa. Areenassa 7 päivää

keskiviikko 15.6. klo 22.00 Milius (7)
(USA 2013) Dokumenttielokuva Hollywoodin outsiderista, macho-zen-anarkisti-konservatiivista, ohjaaja-käsikirjoittaja John Miliusista. O: Joey Figueroa ja Zak Knutson. Areenassa 30 päivää

torstai 16.6. klo 21.00 Peter von Bagh
Peter von Bagh (1943–2014) oli ohjaaja, kirjailija, päätoimittaja, festivaalijohtaja ja suomalaisen muistin ja sielunmaiseman tallentaja. Dokumentti avaa von Baghin ajatusmaailmaa hänen viimeisinä vuosinaan. Areenassa 30 päivää

torstai 16.6. klo 22.10 Intohimojen karuselli (S)
(La ronde, Ranska 1950) Romanttisen elokuvan ironinen klassikko, jossa rakkaus kiertää ihmiseltä toiselle vuoden 1900 Wienissä. O: Max Ophuls. N: Simone Signoret, Gérard Philipe, Simone Simon, Danielle Darrieux. Areenassa 14 päivää

perjantai 17.6. klo 21.00 Gregory’s Girl – Nykypäivän romanssi (S)
(Gregory's Girl, Britannia 1981) Valloittava romanttinen komedia skotlantilaisesta lukiopojasta, joka ihastuu jalkapallojoukkueen uuteen tyttövahvistukseen, vaikka tämä syrjäyttää hänet maalivahdiksi. O: Bill Forsyth. Areenassa 30 päivää

lauantai 18.6. klo 23.00 Sodankylä ikuisesti: Elokuvan vuosisata
1900-luvun historia ainutlaatuisten todistajien silmin: elokuvan suuret mestarit, Sodankylän elokuvajuhlien kunniavieraat, kertovat aikakautensa tarinan. O: Peter von Bagh. Areenassa 7 päivää

sunnuntai 19.6. klo 18.00 Paholaisen palvelija (12)
(Night of the Demon, Britannia 1957) Ensi kertaa televisiossa! Kulttimaineen saavuttanut tunnelmallinen kauhuelokuva lontoolaista paholaiskulttia tutkivasta psykologista. O:Jacques Tourneur. N: Dana Andrews.

sunnuntai 19.6. klo 19.35 Ovatko pitkät ihmiset onnellisia?
(Is the Man Who Is Tall Happy?, Ranska 2013) Leikittelevä dokumenttielokuva, jossa elokuvaohjaaja Michel Gondry haastattelee kiisteltyä filosofia, aktivistia ja kielitieteilijää Noam Chomskya ja kuvittaa keskustelut animaation keinoin.

keskiviikko 22.6. klo 22.00 Matkarakastajat (16)
(Los amantes pasajeros, Espanja 2013) Pedro Almodóvarin sekoilukomediassa irrotellaan lentokoneessa, joka teknisen vian takia ei saa laskeutumislupaa. Bisnesluokan matkustajat kertaavat kuolemanpelossa elämänsä kipukohtia. N: Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas, Raúl Arévalo. Areenassa 14 päivää

torstai 23.6. klo 22.00 Skandaalikuningatar Lola Montes (7)
(Lola Montès, Ranska 1955) Väreissä hehkuva romanttinen eepos, aikansa kallein eurooppalainen elokuva 1800-­luvun kuuluisasta kurtisaanista ja tämän maineikkaista rakastajista. O: Max Ophuls. N: Martine Carol, Peter Ustinov. Areenassa 14 päivää

perjantai 24.6. klo 17.00 Kesällä kello 5 (S)
(1963) Kesäinen uuden aallon romanssi, jossa nuori pari seurustelee, eroaa ja kohtaa uudelleen. N: Martti Koski ja Tuula Elomaa. O: Erkko Kivikoski. Areenassa 7 päivää

perjantai 24.6. klo 21.00Koskemattomat (12)
(Intouchables, Ranska 2011) Lämminhenkinen draamakomedia neliraajahalvaantuneesta aristokraatista ja hänen hoitajakseen palkatusta sossun asiakkaasta. O: Olivier Nakache, Eric Toledano. N: Francois Cluzet, Omar Sy.

sunnuntai 26.6. klo 18.00 Varjot menneisyydestä (12)
(Out of the Past, USA 1947) Klassinen film noir miehestä, joka on aloittanut uuden elämän mutta vedetään tahtomattaan takaisin rikollisuuden pariin. O: Jacques Tourneur. N: Robert Mitchum, Jane Greer, Kirk Douglas.

keskiviikko 29.6. klo 22.10 Querelle
(Saksa/Ranska 1982) Jean Genet’n romaaniin perustuva Rainer Werner Fassbinderin elokuva kertoo Brestin satamakaupunkiin saapuvasta komeasta nuoresta murhaajasta. N: Brad Davis, Franco Nero, Jeanne Moreau.

torstai 30.6. klo 21.50 Monty Python – Elämän tarkoitus (16)
Uusinta.

perjantai 1.7. klo 21.00 Adelen elämä – osat 1 ja 2 (16)
(La vie d’Adele – Chapitres 1 & 2, Ranska 2013) Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen palmun voittanut nuoren tytön kasvutarina. O: Abdellatif Kechiche. N: Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux.

sunnuntai 3.7. klo 18.00 Rikosten erämaa
(Desert Fury, USA 1947) Kulttiarvoon noussut melodraama nevadalaisesta aavikkokylästä, jonka värikkäissä maisemissa tunteet ja salaisuudet hehkuvat. O: Lewis Allen. N: Lizabeth Scott, John Hodiak, Burt Lancaster. Ensiesitys Suomen tv:ssä.

keskiviikko 6.7. klo 22.00 Faust (16)
(Saksa/Venäjä 2011) Aleksandr Sokurovin tulkinta Faust-myytistä, jossa mies myy sielunsa paholaiselle saadakseen naisen. Ohjaaja hakee visuaalisen inspiraationsa flaamilaisesta taiteesta.

torstai 7.7. klo 21.50 Kultainen hämähäkki (16)
(Xia nu/A Touch of Zen, Taiwan 1971) Nuori nainen ja viaton taiteilija pakenevat korruptoituneita viranomaisia häikäiseviä kung-fu-koreografioita ja ripauksen zeniä sisältävässä wuxia-klassikossa. O: King Hu. Areenassa 14 päivää

perjantai 8.7. klo 21.00 Loisto (7)
(Shine, Australia 1995). Pianisti David Helfgottin elämään perustuva humaani ylistyslaulu luovuudelle ja hienotunteisuudessaankin järkyttävä kuvaus lahjakkuuden pimeästä puolesta. O: Scott Hicks. N: Geoffrey Rush.

sunnuntai 10.7. klo 18.00 Hyvästi, kaunokaiseni
(Murder, My Sweet, USA 1944) Klassisessa Raymond Chandler -filmissä yksityisetsivä Philip Marlowe saa toimeksiannot sekä alamaailmasta että rahapiireistä. O: Edward Dmytryk. N: Dick Powell, Claire Trevor, Anne Shirley.

keskiviikko 13.7. klo 22.35 Melkein rakastunut
(Like Someone in Love, Japani/Ranska 2012) Iranilaisen mestariohjaajan Japanissa tekemä arvoituksellinen kertomus nuoren puhelintytön ja iäkkään leskimiehen yllätyksellisestä kohtaamisesta. O: Abbas Kiarostami. Areenassa 14 päivää

torstai 14.7. klo 22.00 Synnin kosketus (16)
(Tian zhu ding/A Touch of Sin, Kiina 2013) Cannesissa palkittu tositarinoista koostuva elokuva modernista Kiinasta, jossa äkkirikastumisen synnyttämät varallisuuserot ja rikollisuus purkautuvat satunnaisena väkivaltana. O: Jia Zhangke. Areenassa 14 päivää

perjantai 15.7. klo 21.00 Frost/Nixon (12)
(USA 2008) Viisi Oscar-ehdokkuutta kerännyt elokuva eronneen presidentti Nixonin ja tv-tähti David Frostin mittelöstä tv-haastattelun puitteissa. O: Ron Howard. N: Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon, Oliver Platt.

sunnuntai 17.7. klo 18.00 Nainen ilman omaatuntoa
(Double Indemnity, USA 1944) James M. Cainin romaaniin perustuva rikoselokuvan klassikko tuottoisaa murhajuonta suunnittelevista rakastavaisista. O: Billy Wilder. N: Barbara Stanwyck, Fred MacMurray, Edward G. Robinson.

keskiviikko 20.7. klo 21.45 Balladi sotilaasta (7)
(Ballada o soldate, Neuvostoliitto 1959) Elokuva nuoresta sotilaasta, joka kunnostauduttuaan taistelussa pääsee käymään kotiseudullaan ja matkalla rakastuu junassa tapaamaansa naiseen. O: Grigori Tshuhrai. Areenassa 30 päivää

torstai 21.7. klo 22.00 Puhallettu 60 sekunnissa (12)
(Gone in 60 Seconds, USA 1974) Alkuperäinen kulttielokuva. Porukka saa tehtäväksi varastaa 48 tietynmerkkistä autoa. Se johtaa elokuvahistorian pisimpään takaa-ajoon ja 93 auton romutukseen. O: H. B. Halicki.

perjantai 22.7. klo 21.00 Paris, Texas (S)
(Saksa 1984) Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon voittanut road movie hiljaisesta miehestä, joka seitsemänvuotiaan poikansa kanssa lähtee jäljittämään lapsen kadonnutta äitiä. O: Wim Wenders. N: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski. Areenassa 14 päivää

sunnuntai 24.7. klo 18.00 Auringonlaskun katu
(Sunset Boulevard, USA 1950) Elokuvahistorian suuria klassikkoja unohdetusta filmitähdestä ja hänen suosioonsa luikertelevasta käsikirjoittajasta. O: Billy Wilder. N: Gloria Swanson, William Holden, Erich von Stroheim.

keskiviikko 27.7. klo 21.45 Rakkaus (12)
(Amour, Ranska 2012) Raastava, julmankaunis kuvaus rakkaudesta ja kuolemasta. Elokuva voitti sekä Oscarin että Cannesin festivaalin pääpalkinnon. O: Michael Haneke. N: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva. Areenassa 14 päivää

torstai 28.7. klo 22.00 Manolete (12)
(Espanja 2008) Elokuva legendaarisen härkätaistelijan Manuel Rodríguez Sánchezin elämän suuresta rakkaussuhteesta, jota tähden seurue ja jopa kenraali Franco paheksuvat. O: Menno Meyjes. N: Adrien Brody, Penélope Cruz.

perjantai 29.7. klo 21.00 Hyökkäys tukikohtaan (16)
(Twilight's Last Gleaming, Saksa/USA 1977) Hyytävässä trillerissä entinen kenraali ottaa muutaman rikollisen avulla haltuunsa amerikkalaisen ydinohjustukikohdan. O: Robert Aldrich. N: Burt Lancaster, Richard Widmark.

sunnuntai 31.7. klo 18.00 Fedora – arvoituksellinen nainen (12)
(Fedora, Saksa 1978) Hollywood-veteraani matkustaa Korfun saarelle houkuttelemaan salaperäisesti syrjäänvetäytynyttä tähteä mukaan uuteen elokuvaansa. O: Billy Wilder. N: William Holden, Marthe Keller, Hildegard Knef. Areenassa 7 päivää

keskiviikko 3.8. klo 21.45 Taskuvaras (7)
(Pickpocket, Ranska 1959) Robert Bressonin mestarillinen tutkielma miehestä, jolle taskuvarkaudet ovat aluksi harrastus ja lopulta selvitymiskeino sekä taidemuoto.

torstai 4.8. klo 22.00 Tango kahdelle (12)
(Sus ojos se cerraron y el mundo sigue andando, Argentiina 1997) Tangon maailmaan sijoittuva kertomus miehestä, joka ryhtyy rakastettunsa palvoman laulajalegenda Carlos Gardelin kaksoisolennoksi. O: Jaime Chávarri. Areenassa 14 päivää

perjantai 5.8. klo 21.00 Ihmissusi Lontoossa
(An American Werewolf in London, Britannia/USA 1981) Vuoroin hyytävä, vuoroin hykerryttävä kauhuklassikko amerikkalaista turisteista, jotka kohtaavat ihmissuhden patikoidessaan Englannin nummilla. O: John Landis. N: David Naughton, Griffin Dunne.

perjantai 5.8. klo 23.15 Kuoleman lintu (18)
(L'uccello dalle piume di cristallo, Italia 1970) Kirjailija jäljittää psykomurhaajaa italialaisen giallo-kauhun klassikossa, joka oli Dario Argenton esikoisohjaus. N: Tony Musante, Suzy Kendall. M: Ennio Morricone.

sunnuntai 7.8. klo 18.00 Musta Orfeus
(Orfeu Negro, Brasilia 1959) Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon ja ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut aistientäyteinen elokuva siirtää antiikin Orfeus-myytin keskelle Rion kuumia samba-karnevaaleja. O: Marcel Camus.

keskiviikko 10.8. klo 21.45 Lacombe, Lucien (16)
(Ranska 1974) Nobelilla palkitun Patrick Modianon kirjoittama mestariteos turhautuneesta nuorukaisesta, joka sotavuosien miehitetyssä Ranskassa liittyy natsimieliseen miliisiin. O: Louis Malle. Areenassa 7 päivää

torstai 11. 8. klo 22.00 Changeling – Vaihdokas (16)
(Changeling/USA 2008) Tosipohjainen jännitysdraama naisesta, joka kamppaili Kalifornian oikeusjärjestelmää vastaan todistaakseen että viranomaiset palauttivat hänelle väärän lapsen. O: Clint Eastwood. N: Angelina Jolie.

perjantai 12.8. klo 21.00 Fisher King (12)
(USA 1991) Taianomaisessa draamakomediassa julma tragedia yhdistää entisen radiotähden ja kodittoman miehen, jotka seikkailevat New Yorkin kaduilla Graalin maljaa etsien. N: Robin Williams, Jeff Bridges. O: Terry Gilliam.

sunnuntai 14.8. klo 18.00 Seitsemän vuoden onnettomuus
(Seven Years Bad Luck, USA 1921) Kesää hauskuttaa nyt unohdetun ranskalaisen mestarikoomikon Max Linderin kolme Hollywoodissa tekemää elokuvaa, joista ensimmäisessä peilin särkyminen käynnistää katastrofien sarjan.

sunnuntai 14.8. klo 19.05 Rakennustyömaa
(Never Weaken, USA 1921) Harold Lloydin ehkä paras lyhyt komedia, jossa hän rakkaudesta päätyy vaarallisiin tilanteisiin. O: Fred C. Newmeyer.

keskiviikko 17.8. klo 21.45 Tuntemattomat sankarit
(L'armee des ombres, Ranska 1969) Ranskalaisen mestariohjaajan hiljaisen kunnioittava kuvaus vastarintaliikkeen toiminnasta natsien miehittämässä Ranskassa. O: Jean-Pierre Melville. N: Lino Ventura, Simone Signoret.

torstai 18.8. klo 22.00 Hyökkäys tukikohtaan (16)
(Twilight's Last Gleaming, Saksa/USA 1977) Hyytävässä trillerissä entinen kenraali ottaa muutaman rikollisen avulla haltuunsa amerikkalaisen ydinohjustukikohdan. O: Robert Aldrich. N: Burt Lancaster, Richard Widmark.

perjantai 19.8. klo 21.00 Puhallus (12)
(The Sting, USA 1973) Seitsemän Oscarin veijarikomedia kahdesta huijarista, jotka 1930-luvun ragtime-vuosina aikovat puhaltaa gangsteripomolta omaisuuden. O: George Roy Hill. N: Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw.

sunnuntai 21.8. klo 18.00 Ainoastaan naisille (7)
(Be My Wife, USA 1921) Klassikkokomedia miehestä, joka turvautuu juoniin ja valeasuihin päästäkseen eroon niin kilpakosijasta kuin haukankatseisesta esiliinasta voidakseen rauhassa riiata rakastettuaan. O: Max Linder.

keskiviikko 24.8. klo 21.45 Caesarin on kuoltava (7)
(Cesare deve morire, Italia 2012). Elinkautisvangit harjoittelevat Shakespearen Julius Caesar -näytelmää Tavianin veljesten ohjaamassa draamadokumentissa, joka voitti Berliinin elokuvajuhlien pääapalkinnon. MV. Areenassa 14 päivää

torstai 25.8. klo 22.00 Ihmissusi Lontoossa
Uusinta perjantailta 5.8.

perjantai 26.8. klo 21.00 All Is Lost (16)
(USA 2013) O: J. C. Chandor. Robert Redford on pääosassa lähes sanattomassa draamassa miehestä, joka joutuu yksinpurjehduksella merihätään kaukana maasta. Tv-ensi-ilta.

sunnuntai 28.8. klo 18.00 Kolme muskettisolttua
(The Three Must-Get-Theres, USA 1922) Mykkäkomedian tuntemattomiin mestariteoksiin lukeutuva parodia Kolmen muskettisoturin kuuluisista seikkailuista, nyt vähemmän tunnetuin painotuksin ja ideoin. O: Max Linder.

keskiviikko 31.8. klo 21.45 Renoir (7)
(Ranska 2013) Renoirin taitelijaperheen kesänviettoa Rivieralla 1915: isä Auguste elää viimeistä luomiskauttaan, ja poika Jean toipuu sotavammastaan. Kumpaakin inspiroi kaunis Andrée. O: Gilles Bourdos. N: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers. Areenassa 14 päivää

Muutokset ovat mahdollisia.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa