Hyppää pääsisältöön

Venäjän arkki

Kuva Aleksandr Sokurovin elokuvasta Venäjän arkki.
Kuva Aleksandr Sokurovin elokuvasta Venäjän arkki. Aleksandr Solženitsyn,Eremitaaši,museoviikko

Aleksandr Sokurovin yhden otoksen aikamatka vie läpi Eremitaasin salien, hovien uskomattomien tapahtumien sekä Pietarin ja Venäjän myrskyisen historian 1700-luvulta nykypäivään.

Aleksandr Sokurovin ohjaama Venäjän arkki on yhden otoksen elokuva ja sellaisena huikea tekninen suoritus: puolitoista tuntia, yksi pitkä Steadicam-kuva, 300 vuotta Pietarin historiaa.

Venäjän arkki on myös jännittävä aikamatka Eremitaasin salien kautta Venäjän historiaan. Se vie katsojat tsaarien hovien uskomattomien tapahtumien sekä Pietarin ja Venäjän myrskyisen historian läpi 1700-luvulta nykypäivään.

Ympärillä oleville ihmisille näkymätön, tässä ajassa elävä elokuvantekijä löytää itsensä taianomaisesti 1700-luvun Pietarista. Hän tapaa kyynisen ranskalaisen diplomaatin 1900-luvulta, ja miehistä tulee kumppaneita aikamatkalla halki Venäjän menneisyyden.

Elokuvan kuvaaja ja Steadicam-operaattori oli Tilman Büttner.

 • Venäjän arkki (Russki kovtšeg), Venäjä 2002. Ohjaus Aleksandr Sokurov. Pääosassa Sergei Dreiden.
Eremitaasin "opas". Kuva Aleksandr Sokurovin elokuvasta Venäjän arkki.
Eremitaasin "opas". Kuva Aleksandr Sokurovin elokuvasta Venäjän arkki. Sergey Dreyden,Aleksandr Sokurov,Yle Teema,Eremitaaši,venäjän arkki
Kuva Aleksandr Sokurovin elokuvasta Venäjän arkki.
Kuva Aleksandr Sokurovin elokuvasta Venäjän arkki. Aleksandr Sokurov,Eremitaaši,venäjän arkki
Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema