Hyppää pääsisältöön

Kumi kateissa? Vanha kortsu? Ja pari muuta huonoa selitystä

Kerro kerro kuvastin, kel on kortsu jykevin. Juuh elikkäs seksivalistus – teoria on hanskassa, mutta hanskat välillä hukassa? Eipä mitään, kuumottavia hetkiä riittää kaikilla.

Muista käyttää kesäkumia! // Kuva: YleX

Paneminen, naiminen, köyriminen, bylsiminen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja seksivalistus, mikä ihana ja tuttu aihe! Suomalaiset eivät onneksi ole tynnyrissä kasvaneita, ja ehkäisy onkin jo koulunpenkiltä monelle tuttu juttu.

“Seksitauteja ehkäistään parhaiten kondomilla” on tuttu fraasi tietoiskuista, paasaavien valistajien suusta ja sun muusta. Joo, joo – kyllähän sen nyt kaikki tietää! Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin vaikka teoria olisi hallussa niin käytäntö saattaa aiheuttaa välillä hiertymiä. Miten niistä oikein selviää? No sillä, että pitää itsestään huolen eikä suhtaudu asiaan turhan ryppyotsaisesti.

Välillä voi tuntua, että kortsut ovat kuin sukkaparin toinen puolikas – tarpeessa se on aina kadoksissa. Ja se on aika huono juttu.

“Kortsun kanssa mikään ei tunnu miltään, jätetäänkö väliin?”

Katso kuva Giphystä

No, kutiseva klamydia tuntuu varmaan paremmalta? Vaikka välillä tuntee itsensä nuoreksi ja kuolemattomaksi, niin kukaan meistä ei ole poikkeus – ilman kortsua ei kantsi jortsua. Sukupuolitaudit eivät aina näy päällepäin ja useat niistä ovat oireettomia.

“Ai kortsu vai? Luota muhun hei, mikäs sun nimi olikaan?”

Katso kuva Giphystä

Toisista tai tuurista ei voi ikinä olla sataprosenttisen varma, mutta ainakin itseään voi suojella – miksi ei olisi oman elämänsä herra?

Se tunne, kun lompakosta kaivetaan esi-isiltä peritty nuhjuinen kortonki

Katso kuva Giphystä

Vaikka antiikin keräily onkin siisti harrastus, sitä ei kannata harrastaa kondomien kohdalla. Parhaimmillaan kondomi säilyy viisi vuotta, mutta kääreessä on parasta ennen -merkintä. Noudata sitä.

“Ja onko ikää?” Se urpo tilanne kaupan kassalla

Katso kuva Giphystä

Kortsun ostaminen voi olla vaivaannuttavaa. Ei huolta, et ole yksin näiden tunteiden kanssa. Eikä tilannetta helpota, jos myyjä ei suostu myymään kondomia. Tässä vaiheessa kannattaa ottaa tilanne haltuun ja valistaa itse myyjää: ehkäisyvälineillä ei ole ikärajaa. Piste.

“Ohoh, rullasinkohan oikein?”

Katso kuva Giphystä

Kortsun käytön harjoittelu jäi vesipallojen ja jekkujen tasolle? Kiusallista, mutta ihan hoidettavissa: Toisto on opintojen äiti! Kahmi niitä kortsuja ja rullaa niitä kaikkialle ja harjoittele. Kun varusteet ja tekniikka on hallussa, niin lemmentöissä voi sitten keskittyä siihen olennaiseen.

“Lapseni, haluaisin keskustella kanssasi eräästä asiasta…”

Katso kuva Giphystä

Se keskustelu. Kyllä, juuri se. Joskus tämä keskustelu käydään siinä vaiheessa, kun olet rullaillut kortsua dildoon tai hevi-osaston tuotteisiin koulussa jo pari vuotta sitten. Tai sitten johonkin muuhun… Oli miten oli, tässä keskustelussa kannattaa kuitenkin pitää korvat auki, sillä kyllä porukat useammin tietävät enemmän kuin se rinnakkaisluokan “Jussi Jyystöäijä” tai “Laura Lemmentohtori”. On aika kova juttu, jos pystyy puhumaan näistä asioista vanhempien kanssa!

Ei se ole helppoa rotillakaan:

Kesäkumi on kesän virallinen ehkäisyväline ja sitä voi käyttää vaikka Kesäkumibiisin tahdissa.

Kesäkumibiisin pääsee kuuntelemaan ekan kerran livenä YleXPopissa Lahden torilla 4. kesäkuuta.

Voit seurata Kesäkumia Facebookissa ja Instagramissa. Lisätietoa seksuaaliterveyteen liittyvistä asiosita löytyy Väestöliiton nuorille suunnatuilta verkkosivuilta.

Lue lisää:

Vieraile seksikioskilla: opi suuseksin salat ja rullaa kortsua

Haluatko olla kaveriporukkasi paras tyyppi? Kerro heille, kuinka Kesäkumia käytetään