Hyppää pääsisältöön

Suomalais-DJ Perttu noteerattiin amerikkalaismedia Billboardissa: Aika mieletön juttu

Berliinissä asuva DJ-muusikko Perttu on noteerattu amerikkalaismedia Billboardissa. Waves-kappaleen juuri julkaissut artisti on asiasta iloisesti yllättynyt.

Perttu

Suomalainen DJ-muusikko Perttu pyöri aikansa Berliinissä erilaisilla biisileireillä, kunnes se ei tuntunut enää luontevalta. Artisti halusi tehdä omaa musaa.

- Nyt olen keskittynyt enemmän tuottaja-dj-artisti-projektiin. Teen biisejä erilaisten laulajien kanssa, kuten Alexandran, Perttu kertoo YleX:lle.

Muusikko allekirjoitti pari kuukautta sitten maailmanlaajuisen levydiilin Island Recordsin kanssa, joka kuuluu Universal Musiciin. Sopimus on poikinut toistaiseksi Waves-sinkun julkaisun. Siihen kuvattu musavideo on parhaillaan ensinäytössä amerikkalaismedia Billboardissa ja huomenna perjantaina video laitetaan Vevoon.

- Aika mieletön juttu. Katsotaan, mitä se poikii. Kyllä me jenkkeihin tähdätään.

Parhaillaan Perttu kirjoittaa lisää kappaleita, vaikka melkein levyllinen onkin jo valmiina. Keikkarintamalla on vielä toistaiseksi hiljaista, mutta suunnitelmat selkiytyvät koko ajan. Aluksi Perttu soittaa DJ-keikkoja, mutta myöhemmin on tarkoitus ottaa keikoille myös live-instrumentteja ja mahdollisesti laulajiakin.

- Voisin kuvitella, että jotain Disclosure-tyyppistä olisi tulossa. Mahdollisuuksia on paljon. Olen kuitenkin alun perin muusikko ja soittanut pitkään, niin mielelläänhän sitä käyttää hyödyksi, vaikka DJ-settienkin soittaminen on tosi kivaa.

Maailmalla Pertulle on ollut suomalaisesta taustasta vain hyötyä.

- Se on vaan plussaa, kun sanoo olevansa Suomesta. Ihmiset yllättyvät iloisesti. Aika usein mua kyllä luullaan italialaiseksi, kun puhun niin sujuvaa rallienglantia, Perttu naureskelee.

Lue myös:

Kumpi kotimainen DJ nousee YleX:n soittarille?

Kotimainen DJ Perttu tuo Suomeen trooppisen lämpöaallon

Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Tungewaag & Raaban feat. Venior ja Sima