Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Suomeksi pääkuva

Tulossa: To Nightwish with Love -dokumentti ja verkkosarja

“Tämän dokumentin haluaisin nähdä heti”, totesi Nightwishin perustaja Tuomas Holopainen kuultuaan aikeistamme seurata useiden Nightwish-fanien elämää viime syksynä. Nyt dokumentti on valmistumassa, ja elokuun lopussa siitä voi nauttia Areenassa, Teemalla ja verkkosivuillamme.

Nightwish on Euroopan suurimpia bändejä: yhtyeen videoita on katsottu YouTubesta lähes 700 miljoonaa kertaa viimeisen puolentoista vuoden aikana. Yhtyeen Facebook-sivua seuraa 4,4 miljoonaa ihmistä.

Onnistuimme jäljittämään yhtyeen intohimoisia faneja Euroopan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan lisäksi mm. Kirgiisiasta, Vietnamista, Kuubasta, Indonesiasta, Iranista ja Arabiemiraateista.

Fanit ympäri maailman opiskelevat suomea, omistavat lähes koko elämänsä bändin seuraamiselle ja tekevät tai ainakin haluaisivat tehdä toivioretkiä yhtyeen kotikuntaan Kiteelle. To Nightwish with Love on tarina musiikin voimasta, joka yhdistää ihmisiä ympäri maailman.

Dokumentin ovat kuvanneet Nightwish-fanit yli 50 maasta. Joukkoistetusti kuvattu dokumentti antaa fanien itsensä kertoa, millaisia he ovat, missä asuvat ja mitä Nightwish heille merkitsee. Videomateriaalin lisäksi fanit ovat tehneet myös musiikkia, piirroksia ja animaatiohahmoja dokumentin käyttöön.

Joulukuussa 2015 Nightwish esiintyi ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Lontoon legendaarisella Wembley SSE Arenalla. Dokumentissa seurataan muutaman fanin matkaa konserttiin. Lontoossa he tapaavat myös yhtyeen keulakuvan Tuomas Holopaisen, jolle fanittaminen on ristiriitainen kokemus.

Dokumentin kanssa samaan aikaan julkaistavassa 15-osaisessa verkkosarjassa fanit kertovat suhteestaan bändiin, musiikkiin ja laulujen sanoituksiin, sekä avaavat yksityisyyttään kertomalla unelmistaan ja fanituksen merkityksestä.

Luvassa myös musiikkivideoyllätys ja Tuomaksen haastattelu.

  • To Nightwish: Musiikkivideo

    Nightwish-hitit sovitettiin ja soitettiin fanivideoksi.

    Nightwish-hitit Storytime ja Alpenglow yhdistettiin samaan sovitukseen, jonka bändin fanit soittivat ja lauloivat kukin omassa rauhassaan. Äänitiedostot miksattiin yhteen ja lopputuloksesta ohjattiin musiikkivideo - jossa jokainen jälleen kuvasi oman osuutensa kotimaassaan.

  • Kiteen kutsu

    Nightwishin kotipaikkakunta houkuttaa faneja

    Nightwishin kotipaikkakunnalla järjestetään bändin kunniaksi kesäisin taideviikko, johon osallistuu kymmeniä faneja eri puolilta maailmaa.