Hyppää pääsisältöön

Maailma sai vihdoin vastauksen Scooterilta: Näin paljon se kala maksoi – ja on vielä elossa!

Jimmy Fallon ihmetteli Scooterin klassikkobiisiä televisiossa: “En ole ikinä kuullut tätä!” Nyt Scooter antaa ihmiskuntaa jäytäneeseen kysymykseen vastauksen – ja se on hieman hämmentävä.

Scooter

Scooterin eurodance-klassikko How Much Is the Fish? on nyt otsikoissa. Koomikko-juontaja Jimmy Fallon kuunteli ja ihmetteli biisiä tv-ohjelmassaan.

- En ole ikinä kuullut. Scooter. Onko joku teistä kuullut? Me emme siis keksi näitä päästämme, Fallon sanailee ja yleisö nauraa.

Lopulta biisi alkaa soida, ja Fallon reivaa valotikkujen kanssa yleisön hurratessa. Scooteria koskeva osio alkaa kohdasta 1:22.

Myöhemmin Fallon vielä julkaisi Facebookissa videon, jossa esitti olennaisia jatkokysymyksiä kalasta: 1. Mitä varten kala ostettiin? 2. Onko kala vielä kuvioissa? 3. Paljonko se oikein maksoi? Videon voit katsoa tästä.

Scooter lähti mukaan leikkiin ja antoi vihdoin vastauksen ihmiskuntaa melkein 20 vuotta jäytäneeseen kysymykseen:

- Ostimme kalan studiomme akvaarioon, mutta se oli liian äänekäs. Nyt kala elää maaseudulla, ja olemme yhä läheisissä väleissä - vähän kuin kirjekavereita.

Ja mikä tärkeintä: kala maksoi 3,80! Artistin vastausvideon voit katsoa tästä.

Hämmentävää. Kirjekaverina ainakin parikymppinen äänekäs akvaariokala. Tämä tarinahan on otettava kirjaimellisesti!

- Halvalla menee! Mistään laatukalasta ei voi olla kyse, joku särki? Ysärimusan lähettiläs, YleX:n Matti Airaksinen toteaa.

Ja mikä tärkeintä – melkein 20 vuotta hoettu kysymys sai vihdoin vastauksensa ja yksi elämän peruskysymyksistä on ratkaistu.

- Olen todella iloinen tästä vastauksesta, minkä hän siinä antaa. Nyt sekin on sitten ratkennut, Airaksinen sanoo.

Ja onhan mies itsekin yrittänyt asiaa kysyä Scooterilta aikoinaan Vantaalla.

- Hän meni rehellisen jäihin ja oli hämillään tästä. Jotenkin hän ei oikein osannut vastata ja mutisi mulle, että se on vähän kuin elävä metafora, eikä antanut mitään tiukkaa vastausta.

Mutta miten ihmeessä on mahdollista, ettei Scooterin klassikkobiisiä tunneta Yhdysvalloissa?

- Ehkä vähän yllättää, ettei siellä tiedetä tätä biisiä, mutta toisaalta taas ei yllätä ollenkaan. Eurooppalaisuus on yhä amerikkalaisille jotain kauhean eksoottista, Airaksinen sanoo.

Se, että Scooterin sulosävelet saavuttivat Yhdysvallat näyttävästi vasta nyt, on lopulta Airaksisen mukaan selvää:

- Kahtiajako 90-luvulla amerikkalaisen ja eurooppalaisen musan välillä oli aivan sairaan vahva. Yksikään eurooppalainen eurodance-artisti ei menestynyt Yhdysvalloissa – ihan harvoja poikkeuksia ovat Ace of Basen ykköslevy ja Haddawayn What Is Love.

No, miten ensikertalainen Fallon otti mielestäsi vastaan ehkä maailman hienoimman biisin?

- Eikö tuo ole ainoa tapa nauttia siitä? Hän on oivaltanut, että tämä biisi pitää nauttia juuri noin: vetämällä täysiä!

Lue myös:

Tämän ysärimpää ei ollut edes ysärillä: Tarja Turusen uusi promokuva on aivan mahtava