Hyppää pääsisältöön

Härskejä kappaleita aikoinaan julkaissut Stig: Minusta on tullut vähän lastenartisti

Stig kantaa huolta lapsifaneistaan ja on saanut jopa palautetta päiväkodistakin.

Stig // Kuva: YleX/Nadja Kamara

"Vain pilluja pyllyjä tissejä, ei paljon muuta mun päässä liikukaan."

"Haluuksne että Stig Dogg kesäshortseihinsa laukee."

"Kosketin sun karvakulmioo, rakkauden bermudan kolmioo."

Vielä kymmenen vuotta esimerkkien kaltaset sanoitukset olivat Stigin kappaleissa arkipäivää, mutta sittemmin hän on tullut tunnetuksi huomattavasti kiltimmistä kappaleistaan. Teflon Brothersien kanssa tehtyOriginal Gigolo ja fiittaus Kanin Lei (remix) -kappaleessa ovat viime aikoina herättäneet kuitenkin kysymyksen, onko Stig siirtymässä vähitellen takaisin juurilleen eli härskimmän tuotannon pariin.

- En ehkä ole siirtymässä, mutta en ole myöskään missään vaiheessa päättänyt lopettaa härskien räppibiisien tekemistä. Se vain tapahtui, ja nyt olen oivaltanut voivani tehdä niitä jälleen.

Stig kokee kypsyneensä lyyrikkona, minkä vuoksi härskejä sanoituksia ei vain aina ole syntynyt. Hän kantaa myös huolta lapsifaneistaan ja kokee tulleensa jonkinlaiseksi lastenartistiksi.

- Ei lapsifaneja taiteilijana välttämättä tarvitsisi miettiä, mutta mietin silti. Tilanne menisi ikäväksi, jos kaikki alkaisivat miettiä musiikkiaan lasten kannalta. Se köyhdyttäisi musiikkikenttää nopeasti.

Stig on myös kahden pojan isä, ja pojista vanhin on alkanut kuunnella tämän kappaleita. Stigin onneksi poika ei ole vielä löytänyt isänsä vanhempaa tuotantoa, mutta päiväkodista on jo silti tullut palautetta.

- Pojat olivat kiroilleet leikkimökin takana ja selittäneet, että isäkin kiroilee sen biiseissä.

Stig ei kymmenen vuotta sitten Stig Doggina päässyt härskeillä biiseillään ollenkaan radioon, mutta nykyisin tilanne voisi olla ilmapiirin muutoksen myötä toinen. Nuorison kielenkäyttö on muuttunut, ja popmusiikissakin halutaan rockin hengen mukaisesti rikkoa rajoja.

- Ja se muutos on oikein. Jos kaikki musiikki menisi liian salonkikelposeksi ja siistiksi, rock 'n' rollin voisi sanoa kuolleen. Vielä on kapinahenkeä jäljellä, ja se on hyvä, sillä siitä koko homma on alun perin lähtöisin.

Stig ei enää aio julkaista albumeita, mikä antaa vapauden julkaista monia erityylisiä kappaleita. Tämän takia seuraavalla, kesällä ilmestyvällä kappaleella ollaan Stigin mukaan härskin sijaan hempeitä.

Kuuntele koko Himotuimmat-haastattelu alta!

Lue myös:

YleX:n Poikelus ja Hätönen kiroilivat itsensä Petri Nygårdin sydämeen - kuuntele rivo kappale

Tuottelias artisti Stig: Musta tuntuu aina, että kaikki mitä teen on parasta