Hyppää pääsisältöön

Petri Tammisen uusi kuunnelma hihityttää

Santeri Kinnunen ja Samuli Niittymäki kuunnelmassa Tauon paikka
Santeri Kinnunen ja Samuli Niittymäki kuunnelmassa Tauon paikka Santeri Kinnunen ja Samuli Niittymäki kuunnelmassa Tauon paikka radiokomedia,,Petri Tamminen,Radioteatteri

Ohjaaja Mika Kurvinen kertoo kuunnelman tekovaiheista:

Jos se voi tapahtua, niin se tapahtuu

Petri Tammisen nerokas yhteiskuntakriittinen komedia kahden poliisin arkipäivästä sai aikaan mielleyhtymän poliisirealityjen väkisin dramatisoituun maailmaan. Tässä maailmassa jokaisen työtehtävän alla pauhaa jykevä hevimusiikki ja puistoon sammuneen puliukon hakureissua korostavat dramaattiset sydämenlyönnit. Jännittävä tilanne laukeaa, kun poliisit saavat tehtävänsä hoidettua. He ovat sankareita.
Entäpä jos poliisit eivät saisikaan koskaan yhtään tehtävää hoidetuksi?

Ohjaaja Mika Kurvinen
Ohjaaja Mika Kurvinen Kuva: Yle Kuvapalvelu radioteatteri,,Petri Tamminen

Tauon paikka -kuunnelmassa poliiseille ( Santeri Kinnunen ja Samuli Niittymäki) kertyy työtehtäviä toinen toisensa päälle, eikä hätäkeskus anna hetkeäkään rauhaa. Tamminen käsittelee tekstissään suorituskeskeistä yhteiskuntaa sympaattisten päähenkilöiden kautta, jotka ottavat elämän vastaan niin kuin se tulee. Realismia sekä realitypastissia lähdimme tavoittelemaan sijoittamalla äänityksemme kaupungin ytimeen, aivan kuulkaas ihmisten ilmoille! Studiotyöskentelyn sijaan lokaatioäänitykset antavat näyttelijöille enemmän tilaa liikkua, sekä olla välittömässä kontaktissa ympäristöönsä ja toisiinsa. Kaikki kuuluu läpi, mitä ikinä paikan päällä tapahtuukin. Hyvässä ja pahassa.

Tauon paikan äänitys Finlandia-talon takana
Tauon paikan äänitys Finlandia-talon takana anders wiksten,

Olimme valinneet yhdeksi äänityspaikaksi Finlandia-talon parkkipaikan, jonka läheisyydessä pystyisimme tekemään muutaman kohtauksen.“
Mul olis täsä ny faaraokymppi
" Näyttelijät Santeri Kinnunen ja Samuli Niittymäki olivat ottaneet jo repliikkinsä haltuun. Tuottajamme on myös hätäkeskuksen roolin kuunnelmassa tekevä Erja Manto, jonka kanssa päädyimme realismin nimissä äänittämään repliikit paikan päällä radiopuhelimien kautta. Halusimme kaiken tapahtuvan livenä, juuri siinä hetkessä. Laitoimme nauhoituksen päälle ja Erja heitti Turun murteella radiopuhelimeen:
“Mul olis täsä ny faaraokymppi"
Samuli vastaa:
“Aseellinen pankkiryöstö?! Mites karhuryhmä?!"
Erja vastaa:
“No kyl muute mut nee ova Poris koulutuspäivil koko sakki"

Hetken hiljaisuuden rikkovat Finlandiatalon vartijat, jotka ovat yllätykseksemme olleet samalla radiopuhelintaajudella:
“Öö sori...me vaihdetaan kanavaa...”
Kohtaus jatkuu ja yhtäkkiä viereemme kaartaa iso armeijan bussi. Ovet aukeavat ja ulos astelee varusmiessoittokunta viritellen soittimiaan. He marssivat näyttelijöiden ohi soittaen sattumanvaraisia ääniä ja astuvat sisään Finlandia-taloon.

Poikki.

Oisko kahvitauko?

Mika Kurvinen, ohjaaja

Kirjailija Petri Tamminen sekä näyttelijät Santeri Kinnunen ja Samuli Niittymäki
Kirjailija Petri Tamminen sekä näyttelijät Santeri Kinnunen ja Samuli Niittymäki Petri Tamminen,Santeri Kinnunen,Samuli Niittymäki,radioteatteri,

Tauon paikka, ensiesitys sunnuntaina 5.6.2016 Yle Radio1, klo 15. (Yle Areena 30 vrk). Uusinta samalla kanavalla maanantaina 6.6. klo 20.00