Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Kuka pudotti MH17-lennon?

BBC:n dokumentti kysyy, miksi malesialainen MH17-kone ammuttiin alas ja kuka sen teki?
Malesialainen matkustajakone hajosi kappaleiksi Itä-Ukrainan yläpuolella. BBC:n dokumentti kysyy, miksi malesialainen MH17-kone ammuttiin alas ja kuka sen teki? Kuva: Oleg Vitulkin 2014 yle tv1

TV1 torstaina 2.6.2016 klo 22.05 - 23.00, uusinta keskiviikkona 8.6. klo 22.35
Yle Areenassa 30 päivää

Heinäkuussa 2014 Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut malesialaiskone MH17 putosi maahan Itä-Ukrainassa. Maahansyöksyssä kuoli 298 ihmistä.

Matkustajakoneen alasmpuminen on synnyttänyt kymmeniä salaliittoteorioita. BBC:n uudessa dokumentissa käydään lävitse eri teorioita siitä, miksi ja kuka ampui koneen alas.

Koneen maahansyöksyä tutkinut loppuraportti vahvistaa, että koneeseen osui maasta ammuttu venäläisvalmisteinen Buk-ohjus.

Dokumentti esittelee silminnäkijöitä, jotka toisaalta väittävät nähneensä muita koneita räjähtäneen koneen alapuolella. Venäjän ja Ukrainan keskinäinen syyttely on osaltaan lisännyt teorioiden määrää. On myös näkemyksiä, joiden mukaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on räjähdyksen takana.

Kaikki lentoturman uhrien omaiset eivät usko virallisia selityksiä. Omaiset aikovat saada oikeutta menehtyneille läheisilleen, mutta heillä on edessään pitkä tie.

The Conspiracy Files: Who Shot Down MH17? Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.

Lisää aiheesta:
Loppuraportti vahvistaa: BUK-ohjus räjäytti malesialaiskoneen Ukrainassa
Analyysi: MH17-lennon alasampuja selviää vielä