Hyppää pääsisältöön

Ylivoimainen voitto: Robinerit ovat Suomen kovimpia faneja

YleX:n faniäänestykseen tuli tuhansia ääniä eri artistien innokkailta faneilta.

Robin. // Kuva: Julius Konttinen

Kansa on puhunut! Tai ainakin Suomen kovimmat fanit.

Faniryhmistä on tullut 2010-luvulla artistien tukipilareita: superfanit täyttävät jäähalleja, järjestävät sometempauksia ja äänestävät idoleitaan tauotta.

YleX tällä viikolla äänestyksen, jossa kysyttiin, mikä on Suomen kovin faniryhmä. Äänestys oli supersuosittu, sillä fanit antoivat viikon mittaan tuhansia ääniä. Vaikka äänestyksen kärki vaihteli pitkin viikkoa, lopulta tulos oli aivan selvä:

Robinerit ovat Suomen kovimpia faneja!

Robin-faneille antoi äänensä hiukan alle 40 prosenttia äänestäjistä. Kakkossijalle nousivat Antti Tuiskun fanit eli Tuiskuttajat, joita äänesti runsaat 24 prosenttia. Kolmanneksi kirinyttä Team Cheekiä äänesti noin 19 prosenttia.

Katso tästä kaikki tulokset:

Suomen kovin fani -äänestys.

Äänestyksessä sai valita myös vaihtoehdon ”Joku muu”, jos listasta ei löytynyt omaa faniryhmää. Tätä vaihtoehtoa äänesti vajaat 7 prosenttia, ja kommenteissa nostettiin esiin esimerkiksi Diandran faniryhmää Team Huitoota, Nikke Ankaran Ankaranationia ja Team Ankaraa sekä Team Sannia. Myös K-pop-bändi BTS:n suomalaisiin faneihin viittaava armylaine sai kommentteja.

Lue myös:

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: he uskoivat Antti Tuiskuun jo ennen jättimäistä Peto-hypeä

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: Robinia fanittavat sekä teinit että aikuiset aivan yhtä suurella intohimolla

Esittelyssä Suomen kovimmat fanit: he tekevät Cheekistä supertähden