Hyppää pääsisältöön

Kisa uusista Tangokuninkaallisista alkaa Ylen kanavilla 18.6.

Ylärivi (vasemmalta): Mikael Happonen, Marco Lundberg, Pasi Kivimäki, Benjamin Enroth, Petri Ritari, Mika Lappalainen, Markku Uhlbäck, Visa Luttinen. Alarivi (vasemmalta): Virpi Piippo, Raisa Laine, Ailamari Vehviläinen, Nina Åkerman, Erika Vikman, Satu S
Ylärivi (vasemmalta): Mikael Happonen, Marco Lundberg, Pasi Kivimäki, Benjamin Enroth, Petri Ritari, Mika Lappalainen, Markku Uhlbäck, Visa Luttinen. Alarivi (vasemmalta): Virpi Piippo, Raisa Laine, Ailamari Vehviläinen, Nina Åkerman, Erika Vikman, Satu S Kuva: Tangomarkkinat / Viacheslav Vinokurov Tangomarkkinat ,Seinäjoen tangomarkkinat,tangomarkkinat 2016

Tämän vuoden Tangomarkkinoiden teema on Liikuttava Tango. Seinäjoen Tangomarkkinoita seurataan Ylen kanavilla kesä- ja heinäkuussa. Tutustu ohjelmistoon tarkemmin.

Finaalin karsinta lähetetään suorana Tampereen Mediapoliksesta 18.6. Kisa huipentuu Seinäjoella Kuningas- ja Kuningatarfinaaleihin 7.7. ja 9.7. Kilpailun juontavat Mikko "Peltsi" Peltola ja Susanne Päivärinta.

Vuoden 2016 Tangomarkkinoiden voittajista päättää tiukka tuomaristo, jossa äänivaltaa käyttävät laulaja-näyttelijä ja laulunopettaja Hanna-Riikka Siitonen, 20-vuotista tangokuningasvuottaan juhliva Tomi Markkola, estraditaiteilija Helena Lindgren, säveltäjä-muusikko Esa Nieminen, muusikko-laulaja ja maagikko-mentalisti Noora Karma ja sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja ja Tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki.

Tuomariston ohella finaaleissa äänivaltaa pääsevät käyttämään myös Oulun, Kuopion, Turun, Tampereen, Helsingin ja Seinäjoen alueraadit.

Finaalin karsinnasta 12 laulajaa jatkaa kilpailua

18.6. klo 21 alkaen käydään Finaalin karsinta. Siellä jatkopaikkaa Kuningas- ja Kuningatarfinaaleihin tavoittelevat 16 laulajaa:

Benjamin Enroth (Tampere), Mikael Happonen (Jyväskylä), Pasi Kivimäki (Nokia), Mika Lappalainen (Iisalmi), Marco Lundberg (Kuusankoski), Visa Luttinen (Helsinki), Petri Ritari (Seinäjoki), Markku Uhlbäck (Kuopio), Raisa Laine (Helsinki), Jonna Ortju (Lievestuore), Virpi Piippo (Tavastkenkä), Tiina Pitkänen (Kello), Satu Suhonen (Rääkkylä), Ailamari Vehviläinen (Jyväskylä), Erika Vikman (Tampere) ja Nina Åkerman (Ähtäri).

Finaalin karsinnassa esiintyy myös keikkalavoille palaava vuoden 1989 Tangokuningatar Arja Koriseva. Kuningasfinaaliin (7.7. klo 21) selviytyy tuomariston valitsemat kuusi parasta mieslaulajaa ja Kuningatarfinaaliin (9.7. klo 21) tuomariston valitsemat kuusi parasta naislaulajaa.

Millaisia vinkkejä konkarikuninkaalliset antavatkaan tuleville kruunupäille uuden uran kynnyksellä? Näistä ja keikkavuosien kommelluksista avautuvat mm. Jari Sillanpää, Maria Tyyster, Kyösti Mäkimattila sekä 30-vuotista tangokuningasvuottaan juhliva Teuvo Oinas. Luvassa on myös kansainvälisiä esiintyjiä, mm. Ana Carina Rossi & Alberto Magnone.

Tangomarkkinat 2016 -ohjelmisto Ylen kanavilla

Yle TV1

pe 17.6. Tangomarkkinat 2015: Olavi Virta 100 v
klo 19.00
Tangon kruunaamattoman kuninkaan tunnetuimmat laulut huippusolistien esittäminä (u). Mukana mm. Amadeus Lundberg, Eino Grön, Heidi Pakarinen sekä Markus Allan. Juontajina Anna-Liisa Tilus ja Kyösti Mäkimattila.

la 18.6. Finaalin karsinta
klo 21.00
Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalipaikoista kilpaillaan suorassa lähetyksessä. Äänessä myös tuomaristo, Arja Koriseva, 2015 kuninkaalliset Susanna Heikki ja Aki Samuli sekä juontajat Susanne Päivärinta ja Mikko "Peltsi" Peltola.

pe 1.7. Tangomarkkinat 2010: Suomalainen tango
klo 19.00
Rakastetuimmat suomalaiset tangot. Solisteina mm. Jari Sillanpää, Arja Koriseva, Mika Pohjonen, Kaija Lustila ja Marita Taavitsainen. (u)

to 7.7. Kuningasfinaali
klo 21.00
Suora lähetys Seinäjoki Areenalta. Kuusi finalistia, vain yksi kruunataan uudeksi Tangokuninkaaksi.

la 9.7. Kuningatarfinaali
klo 21.00
Suora lähetys Seinäjoelta. Kuudesta finalistista vain yksi kruunataan uudeksi Tangokuningattareksi.

su 10.7. Uudet kuninkaalliset
klo 18.45
Kurkistus uusien tangokuninkaallisten ensimmäiseen vuorokauteen uudessa arjessa ja juhlahumussa.

Radio Suomi

la 18.6. Finaalin karsinta
klo 21.00
Suora lähetys Tampereen Mediapoliksesta.

pe 24.6. Juhannustanssit
klo 22.00 - 24.00.
Suorassa lähetyksessä Isokyrön Kalliojärven lavalta esiintyvät vuoden 2015 tangokuninkaalliset Susanna Heikki ja Aki Samuli.

la 2.7. Lavalauantai
klo 19.00
Tangokuningas Aki Samuli esiintyy.

su 3.7. Tangoteemailta
klo 18.00 - 21.00
Kolmen tunnin suora lähetys, jossa kuullaan kuuntelijoiden toivetangoja.

to 7.7. Kuningasfinaali
klo 21.00
Suora lähetys Seinäjoki Areenalta.

la 9.7. Kuningatarfinaali
klo 21.00
Suora lähetys Seinäjoki Areenalta.

la 9.7. Tangoyö
klo 23.03 - 04.00
Tangoyön musiikkikattaus on täynnä intohimoa, tulisia tunteita sekä jättämisten ja kohtaamisten aiheuttamia väristyksiä.

Lisäksi Yle Radio Suomi Pohjanmaan taajuuksilla kuullaan tangotunnelmia pitkin viikkoa.

Yle Pohjanmaan radion taajuudet:
Vaasa 94,8 MHz
Pyhävuori 94,2 MHz
Lapua 93,1 MHz
Ähtäri 96,6

Kommentit
 • Tangokuningas 2016 on Marco Lundberg

  Tangolaulukilpailun Kuningasfinaalin voitti Marco Lundberg.

  Tangolaulukilpailun Kuningasfinaalin voitti Marco Lundberg. Toiseksi tuli Markku Uhlbäck. Katso voittajan upea tulkinta Onnemme kyyneleet -kappaleesta. Kuningatarfinaali käydään lauantaina 9.7. Seinäjoella, suoraa lähetystä voit seurata Yle TV1:llä ja Radio Suomi -kanavalla.

 • Uppoudu tangolaulukilpailun finalistien tunnelmiin

  Kilpailijat kuvasivat videolle valmistautumistaan finaaliin.

  Kilpailijat kuvasivat videolle valmistautumistaan finaaliin. Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kuningasfinaali käydään tänä torstaina 7.7. ja Kuningatarfinaali lauantaina 9.7. Tangontäyteisiä suoria lähetyksiä voi seurata klo 21 alkaen Yle TV1:llä ja Radio Suomi -kanavalla.

 • Tangolaulukilpailun tuomareiden esittely

  Tuomaristossa istuu musiikin ja viihteen ammattilaisia.

  Tuomaristossa istuvat musiikin ja viihteen ammattilaiset listasivat uransa huippukohtia. He myös paljastavat mihin asioihin kiinnittävät huomiota arvioidessaan tämän vuoden kilpailijoita. Kuvassa yksi tuomareista, musiikin monitoimimies Esa Nieminen.