Hyppää pääsisältöön

Monelta Benjamin esiintyy? Riittävätkö rahani? Tsekkaa kaikenkattava tietopaketti YleXPopiin

Ota haltuun olennaiset asiat vuoden parhaista bailuista. Ilmaista YleXPopia juhlitaan Lahdessa tänä viikonloppuna.

YleXPop järjestetään Lahden torilla 4.6. // Kuva: Lahti Region Oy, YleX

Enää muutama päivä, ja YleXPopia päästään bailaamaan Lahdessa!

Jotta lauantaina voi keskittyä itse asiaan eli bilettämiseen, ota tästä haltuun kaikki oleellinen YleXPopia varten. Muista tsekata myös YleXPopin Facebook-sivut.

Milloin

YleXPop on lauantaina 4. kesäkuuta. Eli ihan just! Etkoja juhlitaan jo torstaina 2. kesäkuuta. Perjantaina taas voit tulla torille morottamaan YleX:n juontajia.

Missä

YleXPop järjestetään tänä kesänä Lahdessa. Bileet bailataan Lahden torilla, aivan kaupungin ydinkeskustassa.

Aikataulu

YleXPopin sielu ja sydän on tietenkin livemusiikki. Lauantaina lavalle nousee paras kattaus huippuartisteja seuraavina aikoina:

16:00 Antti Tuisku

17:20 Benjamin

18:30 Evelina

19:30 Nikke Ankara

20:50 Venior

21:30 Tungevaag & Raaban

sekä Lyömättömät joka tunti Radiolavalla eli päälavan vieressä.

Katso kuva

Antti Tuiskun ja Nikke Ankaran keikat kestävät noin tunnin, muilla artisteilla keikat ovat hieman lyhyemmät.

Kuullaanko Kesäkumibiisi?

Kyllä! YleXPopissa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä vuonden 2016 Kesäkumibiisi Stay Awake, jonka esittävät Tungevaag & Raaban ja Venior.

Onko ikää?

Kyllä on. YleXPop on ikärajaton tapahtuma.

Riittääkö rahat?

Kyllä riittää. YleXPop on ilmainen tapahtuma.

Onko anniskelua?

YleXPop on päihteetön tapahtuma, joten tapahtumassa ei ole anniskelualuetta.

Mitä mukaan?

YleXPopiin saa tuoda oman vesipullon ja kameran. Vesipullo kannattaakin ottaa, sillä bailatessa voi tulla jano! Omia alkoholijuomia tai muita päihteitä ei saa tuoda YleXPopiin.

Myös selfie-kepit, sateenvarjot sekä vaaralliset aineet ja esineet on kielletty.

Miten mestoille?

Lahteen pääsee kätevästi esimerkiksi junalla tai bussilla. YleXPop järjestetään Lahden torilla, jonne on Lahden matkakeskukselta noin kilometrin kävelymatka. Autolla tulemista kannattaa välttää, sillä tapahtuma on aivan Lahden keskustassa.

Etkö pääse paikalle? Seuraa radiota, striimiä ja somea

Jos et pääse lauantaina Lahteen, fiilistele YleXPopin livekeikkoja netin, radion ja somen kautta! YleX:n radiolähetyksiä tehdään Lahdesta torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Keikat tulevat suorana striiminä Yle Areenaan kello 15.50–22, ja pääset katsomaan keikkoja YleX:n nettisivuilta. Televisiossa nähdään YleXPopin parhaat palat sunnuntaina 5.6. kello 20.05 TV2:ssa.

Katso kuva

Muista seurata myös YleX:ää Instagramissa, Snapchatissa, Twitterissä ja Facebookissa. Jenni “Jenspa” Poikelus snäppää kulissien takaan viikonlopun ajan. YleX löytyy Snapchatista nimellä ylex_official.

Etkot käynnistävät bileet torstaina

YleXPop lähtee kunnolla käyntiin jo torstaina. Lahden nuorisopalvelut järjestää viralliset YleXPop Etkot torstaina kello 18–20 Lahden torilla.

Etkoilla esiintyvät muun muassa poppari Lucas sekä Ankkaräpin voittanut Karu Kopla. Päihteettömille Etkoille on vapaa pääsy.

Jatkoilla PH-arvojen ensimmäinen keikka!

YleXPopin jatkoja bailataan lauantaina kello 22 alkaen Lahden Tivolissa. Jatkot juhlitaan Disko2000:n tahtiin, eli puikoissa ovat DJ Orion ja DJ Matti Airaksinen. Jatkobileiden ikäraja on 18.

Eikä tässäkään vielä kaikki: YleXPopin jatkoilla ensimmäisen keikkansa tekee Poikeluksen ja Hätösen oma bändi PH-arvot! PH-arvot tunnetaan Suomen kovimpana bändinä, joka tekee biisejä radiostudioon vieraaksi saapuville julkkiksille. Keksitkö mitään syytä, miksi et haluaisi kuulla livenä tätä Benjaminille tehtyä, sensuellia Body-teosta?

Avaa Instagram postaus

Tapaa YleX:n juontajia

Kuulet heitä joka päivä radiossa, mutta millaisia he ovat livenä? Tule tapaamaan YleX:n juontajia! YleX:llä on oma piste Lahden torilla perjantaina ja lauantaina, jonne voit tulla hengailemaan, ottamaan valokuvia, hakemaan Kesäkumeja tai pelaamaan pihapelejä.

YleX:n piste on auki perjantaina kello 16–20 ja lauantaina kello 15–21.

Seksikisa päivystää

Kaikki kuumottavat kysymykset seksistä saavat viimeinkin vastauksen! Seksikioski on lauantaina YleXPopissa sen takia, että kaikkea seksiin, seksuaalisuuteen, seksuaaliterveyteen ja -oikeuksiin liittyvää voisi kysyä asiantuntijoilta.

Matalan kynnyksen seksikioskilla kysymyksiin vastailevat Väestöliiton ja Syöpäjärjestöjen asiantuntijat, joiden kanssa saa tulla juttelemaan kuka tahansa. Lisäksi kioskilla jaetaan Kesäkumeja.

YleX koosti jo etukäteen muutamia usein askarruttavia seksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Voit lukea niitä täältä – ja jos vastausta sinun kysymykseesi ei löydy, tule lauantaina paikalle kysymään.

Liikkuva pakopeli

Jos et ole vielä päässyt kokeilemaan suosittuja pakohuonepelejä, YleXPopissa se onnistuu. Suomen Punainen Risti tuo tapahtumaan ilmaisen pakopelin, jossa lähestyvä hirmumyrsky uhkaa. Pelaajien pitää löytää vihjeitä ratkomalla avaimet autoon 15 minuutissa.

Oletko riittävän nokkela pakenemaan hirmumyrskyä vartissa? Ota selvää!

YleXPop Lahden torilla 4.6.

Lue myös:

YleXPop-jatkoille yllätyskeikka: PH-arvot esiintyy ensimmäistä kertaa livenä

YleXPop lähestyy: Tungevaag & Raaban saa koko Lahden torin hyppimään

Kumi kateissa? Vanha kortsu? Ja pari muuta huonoa selitystä

Nyt se on kuunneltavissa: Kaikkien aikojen kansainvälisin Kesäkumibiisi Stay Awake