Hyppää pääsisältöön

4.6. Toiveuusinta: Arttu Wiskari, Mikko Pohjola, Lotta Sandholm, SiCi

Lotta Sandholm, SiCi, Mikko Pohjola ja Arttu Wiskari
Lotta Sandholm, SiCi, Mikko Pohjola ja Arttu Wiskari Kuva: Yle Tartu mikkiin

Tämän lauantain musiikillisen Tartu Mikkiin -matkan oppaina toimivat Lotta Sandholm, SiCi, Arttu Wiskari ja Mikko Pohjola.

Laulaja-lauluntekijä Lotta Sandholm tuli televisiosta tutuksi vuoden 2011 Idols-finalistina. Häneltä on ilmestynyt jo kolme si. Jyväskyläläinen SiCi laulaa The Boogie Brothersin solistina. Bändin ohjelmistossa on oman materiaalin lisäksi coverbiisejä.

Arttu Wiskari tunnetaan Mökkitie ja Tuntematon potilas -menestyskappaleistaan. Hän on suosion myötä noussut lauluntekijöiden raskaaseen sarjaan, ja toinen albumikin on nyt ajankohtainen. Mikko Pohjola kiersi pitkään trubaduuri- ja coverkeikoilla, mutta tekee tätä nykyä popahtavaa soolomateriaalia sekä folk- että rockmausteilla. Hänet voi muistaa myös vuoden 2014 UMK-osallistumisestaan.

Näiden artistien opastamana illan musiikillinen matka on antoisa. Välillä piipahdetaan kasarimaisemissa, kohta metsästetään leijonaa ja sitten lähdetäänkin sukeltamaan valkeaa helmeä. Ah, mitä kaunista laulua, hienoja stemmoja ja tunnelmointia kevätillassa – kuin mannapuuroa ja mansikkaa! Päämäärä tällä musiikkityylillisesti mutkittelevalla kisamatkalla on selvä, mutta etumatkaa ei synny niin millään. Jännitys huipentuu ihaniin duettofinaalibiiseihin, minkä jälkeen selviää, kumman matkalle osui enemmän tekstitöyssyjä.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.